Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

5. Kongres "Zdrowie Polaków"

2023-11-07

Przed nami 5. Kongresu „Zdrowie Polaków”, która odbędzie się w dniach 13-14 listopada pod hasłem „One Health – Jedno Zdrowie”.

więcej »
Unikalne właściwości drożdży Yarrowia lipolytica potwierdzone badaniami na Uniwersytecie Łódzkim

Unikalne właściwości drożdży Yarrowia lipolytica potwierdzone badaniami na Uniwersytecie Łódzkim

2023-11-07

Współpraca naukowa onesano i Uniwersytetu Łódzkiego, prowadzona w ramach projektu badawczego Science Hub, potwierdziła korzystny wpływ szczepu drożdży Yarrowia lipolytica A-101 na układ odpornościowy.

więcej »

Jak stymulować rozwój poznawczy u niemowląt?

2023-11-07

Mały człowiek jest bardzo ciekawy otaczającego go świata. Już od pierwszych miesięcy życia kieruje swoją uwagę w stronę dźwięków, jego wzrok przyciągają konkretne przedmioty i próbuje pierwszych potraw.

więcej »
Ponad połowa respondentów w wieku 18-26 lat nie czuje się gotowa na podjęcie pełnoetatowej pracy

Ponad połowa respondentów w wieku 18-26 lat nie czuje się gotowa na podjęcie pełnoetatowej pracy

2023-11-06

Z najnowszego badania Fundacji SPS wynika, że Polacy krytycznie oceniają obecny system edukacji – aż 82 proc. ankietowanych jest zdania, że nie jest on dostosowany do występujących w polskim społeczeństwie różnic społecznych.

więcej »

Świąteczne smaki KRESTO: orzechy, migdały i suszone owoce

2023-11-06

Rusza czas przygotowań do celebrowania Bożego Narodzenia. Odpowiednio wcześniej warto zaopatrzyć się w orzechy, migdały i suszone owoce KRESTO. To sprawdzone składniki, dzięki którym przygotowania świątecznych specjałów staną się prawdziwą przyjemnością.

więcej »
Wystartowała kampania „Odwagi z kroplą Maggi!”

Wystartowała kampania „Odwagi z kroplą Maggi!”

2023-11-06

Odwaga jest kluczem do odkrywania nowych smaków i eksperymentowania w kuchni. Właśnie ruszyła kampania „Odwagi z kroplą Maggi!”, w ramach której marka zaprasza do odważnych kulinarnych eksploracji. Rozpocznij przygodę z gotowaniem, odkrywając tajemnice Maggi.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.

Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia

Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.

Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.

Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.

Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.

Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito