Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Kobiety kontra rak piersi. „Różowy Patrol” z 10 nowymi Klubami!

2024-01-04

Dzięki edukacji i szkoleniom z samobadania piersi, prowadzonym przez Ambasadorki Klubów „Różowego Patrolu" z Fundacji OnkoCafe-Razem Lepiej, coraz więcej Polek ma szansę na wczesne wykrycie nowotworów piersi.

więcej »
Zupa na Drogę już dostępna – odkręć, podgrzej i pij!  Masz to w butelce!

Zupa na Drogę już dostępna – odkręć, podgrzej i pij! Masz to w butelce!

2024-01-03

Zupy to jedno z najbardziej lubianych przez klientów Żabki dań gotowych marki Szamamm. Sieć od lat ma w swojej ofercie kilka rodzajów zup do samodzielnego podgrzania.

więcej »

Żabka nowym najemcą CH Focus

2024-01-03

Żabka nowym najemcą CH Focus

więcej »
Kapary w oleju OLE! Oryginalny smak zamknięty w słoiczku

Kapary w oleju OLE! Oryginalny smak zamknięty w słoiczku

2024-01-03

Kapary w oleju OLE! to idealna propozycja dla tych, którzy chcą zamienić swoje kulinarne kreacje w prawdziwe arcydzieła. Wytrawna, aromatyczna przekąska, która idealnie balansuje cierpko-kwaśny smak kaparów z delikatnym olejem, tworząc połączenie warte prawdziwej uczty.

więcej »

Cebulka marynowana złota OLE! Przekąska, która urzeka smakiem

2024-01-03

Cebulka marynowana złota OLE! to warzywna przekąska, która intryguje smakiem i zachwyca chrupkością. Wyśmienicie pasuje do dań mięsnych i sałat, ale równie dobrze sprawdzi się jako samodzielna warzywna zakąska, podczas spotkań towarzyskich i przyjęć.

więcej »
Jakość i bezpieczeństwo. Jak stworzyć innowacyjny produkt?

Jakość i bezpieczeństwo. Jak stworzyć innowacyjny produkt?

2024-01-03

Rynek suplementów diety jest najszybciej rozwijającym się segmentem farmaceutycznym i biotechnologicznym. Zgodnie z badaniem firmy PMR, w 2018 roku wartość tego sektora w Polsce wynosiła 5,4 mld zł. Do końca 2023 roku prognozowany jest średnioroczny wzrost jego wartości na poziomie 3-5%.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

CocoACH! w orzechowej odsłonie CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.

Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia

CocoACH! w orzechowej odsłonie CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.

Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.

Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.

Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.

Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.

Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.

Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito