Artykuły prasowe

Jakie potrawy ze świątecznego stołu są odpowiednie dla małego dziecka?
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, któremu towarzyszy magiczna atmosfera, zapach choinki, pierniczków oraz tradycyjnych potraw.
Rusza cykl otwartych spotkań dla kobiet 55+ . Przyjdź i zobacz, jak zmienić życie po 50-tce!
Już 12 grudnia w Sosnowcu odbędzie się spotkanie w ramach kampanii „Odważ się na zmiany”, która ma zainspirować kobiety 55+ do zmian w życiu i rozwoju. Wystąpią Wirginia Szmit, znana jako DJ Wika i Beata Borucka, czyli „Mądra Babcia”. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Świąteczne prezenty pełne zdrowia
Idą święta, już prawie słychać dzwonki sań ciągniętych przez renifery i czuć pachnącą lasem choinkę. Jeśli wciąż nie wiesz, co podarować bliskim, mamy dla Ciebie kilka propozycji, które sprawdzą się jako prezenty gwiazdkowe dla całej rodziny.

Jubileuszowe 20. kardiologiczne warsztaty NFIC 2019 rozpoczęte!
11 grudnia, podczas pierwszego dnia rozpoczynającego 20. edycję NFIC 2019 w Krakowie, spotkali się najwybitniejsi przedstawiciele kardiologii i kardiochirurgii. Tematem poruszanym podczas tego trzydniowego wydarzenia są najnowsze osiągnięcia w dziedzinie kardiologii interwencyjnej.
NAJLEPSZE FRYZURY I MAKIJAŻE NA ŚWIĘTA. TRENDY PROSTO Z FASHION WEEK
Święta są okazją, dla której warto wypróbować osobliwy makijaż oraz fryzurę, na którą nigdy nie zdecydujesz się w dni powszednie. Po pokazach jesienno-zimowych 2019/20 pojawiło się wiele trendów, które wymagały odwagi od fashionistek.
NAJNOWSZE TRENDY W MAKIJAŻU NA SYLWESTRA OD JAROSŁAWA JUŹWINA – MAKE UP ARTIST MAYBELLINE NEW YORK
Sylwestrowa noc – to wydarzenie, które na długo pozostaje w naszej pamięci. Właśnie z początkiem nowego roku odsłaniamy nowy arkuszu naszego życia i zaczynamy wszystko od nowa z wiarą w najlepsze. W związku z tym bardzo ważne jest przemyślenie swojego sylwestrowego looku.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.
Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po!
W dniu 26 września obchodzimy Światowy Dzień Antykoncepcji – globalną inicjatywę przypominającą, że dostęp do środków antykoncepcyjnych jest podstawowym prawem człowieka. Coraz częściej jednak miejscem, do którego ludzie zwracają się po informację o zdrowiu reprodukcyjnym jest Internet.
Twoja droga do harmonii – inspiracje z holistycznego SPA
W hotelu Manor House SPA luksusowy wypoczynek idzie w parze z rozwojem i odkrywaniem drogi do zdrowia i dobrostanu. Jego misją jest nie tylko relaks, ale też edukowanie i inspirowanie do życia w harmonii z naturą, z wykorzystaniem jej naturalnych energii i metod wspierających długowieczność.
Tesori d’Oriente Byzantium. Poznaj zapach, który przenosi w świat cesarskiego luksusu
Byzantium to zapach pełen kontrastów – słodycz orientalnych przypraw łączy się z głębią drzewnych nut, a woń kadzidła i piżma tworzy tajemniczy, niemal hipnotyzujący aromat.
Najczęściej czytane artykuły:
Powrót do szkoły ze słodyczami Wawel!
Dzięki sklepowi internetowemu Słodki Wawel (www.slodkiwawel.pl), sklepom firmowym Wawel oraz ekspozytorom „Królestwo Dobrego Smaku” w całej Polsce, każdy może uczcić nowy rok szkolny ulubionymi słodyczami marki Wawel.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! – stwórz dania z twistem!
Gotowanie to nie tylko obowiązek, ale też przyjemność – szczególnie wtedy, gdy w kuchni sięga się po składniki, które łączą wygodę z wyrazistym smakiem. Czasem wystarczy jeden dodatek, by zwykłe danie zamieniło się w coś naprawdę wyjątkowego.
Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów
Egzotyczne przyprawy, bogactwo smaków, słodycz suszonych owoców i chrupkość orzechów – kuchnia orientalna to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jej podstawą są naturalne składniki, które łączą kulinarną tradycję z wartościami odżywczymi.
Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po!
W dniu 26 września obchodzimy Światowy Dzień Antykoncepcji – globalną inicjatywę przypominającą, że dostęp do środków antykoncepcyjnych jest podstawowym prawem człowieka. Coraz częściej jednak miejscem, do którego ludzie zwracają się po informację o zdrowiu reprodukcyjnym jest Internet.
Lemoniada arbuzowa
Orzeźwiająca, lekka i pełna letniego smaku – arbuzowa lemoniada to idealny napój na gorące dni. Woda źródlana, naturalna słodycz arbuza, odrobina miodu, świeżo wyciśnięty sok z cytryny tworzą zgrany duet, który ugasi każde pragnienie.
Ile wody powinna pić kobieta karmiąca? Fakty, rytuały i codzienne wybory
W czasie laktacji zapotrzebowanie organizmu na płyny znacząco wzrasta. To naturalny mechanizm – produkcja mleka dla maluszka wymaga od mamy nie tylko wydatku energii, ale również odpowiedniego nawodnienia.
Evans wygrywa UTMB® 2025, 2. miejsce dla Dhimana. Witek w czołów
ASICS świętuje spektakularne występy zawodników ASICS Trail Team podczas UTMB® Mont Blanc 2025, gdzie sportowcy marki zapewnili kibicom niezapomniany tydzień zmagań w najbardziej ikonicznym biegu górskim na świecie.
Kampania edukacyjna Poranek Po wyróżniona przez The Association of the European Self-Care Industry
Z okazji Międzynarodowego Dnia Dbania o Siebie The Association of the European Self-Care Industry (AESGP) uruchomiło nową platformę cyfrową Self-Care Insight & Inspire, na której prezentowane są najciekawsze europejskie kampanie promujące edukację zdrowotną.
Work-life balance w praktyce - Adgar Poland otwiera boisko do siatkówki plażowej
Adgar Poland otworzył nową przestrzeń sportową przy kompleksie Adgar Plaza na warszawskim Służewcu.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.