Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Na początku była wyobraźnia  

Na początku była wyobraźnia  

2018-08-22

„Wyobraźnia jest początkiem tworzenia. Wyobrażasz sobie to, czego pragniesz, chcesz tego, co sobie wyobraziłeś, i w końcu tworzysz to, czego chcesz” – George Bernard Shaw

więcej »
Relaks w czystej postaci od SANPLAST SA

Relaks w czystej postaci od SANPLAST SA

2018-08-22

Wieczorny relaks po wyczerpującym dniu to przyjemność dla ciała i chwila wytchnienia dla ducha. Kąpiel we własnych czterech kątach koi nasze nerwy, pozwala się wyciszyć i nabrać sił na kolejny, pełen wyzwań dzień.

więcej »
Mistrzowski Acrylgel od ChiodoPRO

Mistrzowski Acrylgel od ChiodoPRO

2018-08-22

Marka ChiodoPRO wprowadziła właśnie na rynek nowy produkt – żel budujący Master Acrylgel. Umożliwia on idealne i bezproblemowe przedłużenie i wymodelowanie płytki paznokcia.

więcej »
Nowe produkty z farmy Pana Organica!

Nowe produkty z farmy Pana Organica!

2018-08-22

Rodzice, którzy szukają dla swojego dziecka żywności ekologicznej, mają powody do radości - rodzina Gerber Organic powiększa się o 3 kaszki i 4 mleczne deserki. Pomogą one w rozszerzaniu diety dziecka i urozmaicaniu jego jadłospisu oraz ułatwią rodzicom dostęp do organicznych produktów dla dzieci.

więcej »
Biegunka - fakty i mity

Biegunka - fakty i mity

2018-08-22

Biegunka to wyjątkowo popularna przypadłość, na której temat krąży w sieci mnóstwo przeróżnych informacji. Wśród nich znaleźć można zarówno fakty, jak i mity, które przekazywane z ust do ust stały się z czasem niezwykle wiarygodne.

więcej »

Prawie 1/5 populacji cierpi na to schorzenie, sprawdź czy ty też!

2018-08-22

Prawie 1/5 populacji cierpi na to schorzenie, sprawdź czy ty też!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.

Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Powrót do szkoły ze słodyczami Wawel!
Dzięki sklepowi internetowemu Słodki Wawel (www.slodkiwawel.pl), sklepom firmowym Wawel oraz ekspozytorom „Królestwo Dobrego Smaku” w całej Polsce, każdy może uczcić nowy rok szkolny ulubionymi słodyczami marki Wawel.

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! – stwórz dania z twistem! Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! – stwórz dania z twistem!
Gotowanie to nie tylko obowiązek, ale też przyjemność – szczególnie wtedy, gdy w kuchni sięga się po składniki, które łączą wygodę z wyrazistym smakiem. Czasem wystarczy jeden dodatek, by zwykłe danie zamieniło się w coś naprawdę wyjątkowego.

Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów
Egzotyczne przyprawy, bogactwo smaków, słodycz suszonych owoców i chrupkość orzechów – kuchnia orientalna to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jej podstawą są naturalne składniki, które łączą kulinarną tradycję z wartościami odżywczymi.

Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po! Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po!
W dniu 26 września obchodzimy Światowy Dzień Antykoncepcji – globalną inicjatywę przypominającą, że dostęp do środków antykoncepcyjnych jest podstawowym prawem człowieka. Coraz częściej jednak miejscem, do którego ludzie zwracają się po informację o zdrowiu reprodukcyjnym jest Internet.

Lemoniada arbuzowa Lemoniada arbuzowa
Orzeźwiająca, lekka i pełna letniego smaku – arbuzowa lemoniada to idealny napój na gorące dni. Woda źródlana, naturalna słodycz arbuza, odrobina miodu, świeżo wyciśnięty sok z cytryny tworzą zgrany duet, który ugasi każde pragnienie.

Ile wody powinna pić kobieta karmiąca? Fakty, rytuały i codzienne wybory Ile wody powinna pić kobieta karmiąca? Fakty, rytuały i codzienne wybory
W czasie laktacji zapotrzebowanie organizmu na płyny znacząco wzrasta. To naturalny mechanizm – produkcja mleka dla maluszka wymaga od mamy nie tylko wydatku energii, ale również odpowiedniego nawodnienia.

Evans wygrywa UTMB® 2025, 2. miejsce dla Dhimana. Witek w czołów Evans wygrywa UTMB® 2025, 2. miejsce dla Dhimana. Witek w czołów
ASICS świętuje spektakularne występy zawodników ASICS Trail Team podczas UTMB® Mont Blanc 2025, gdzie sportowcy marki zapewnili kibicom niezapomniany tydzień zmagań w najbardziej ikonicznym biegu górskim na świecie.

Kampania edukacyjna Poranek Po wyróżniona przez The Association of the European Self-Care Industry
Z okazji Międzynarodowego Dnia Dbania o Siebie The Association of the European Self-Care Industry (AESGP) uruchomiło nową platformę cyfrową Self-Care Insight & Inspire, na której prezentowane są najciekawsze europejskie kampanie promujące edukację zdrowotną.

Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.

DermoDay w Galerii Nowy Rynek – darmowe badania, porady ekspertów i strefa zdrowia dla każdego DermoDay w Galerii Nowy Rynek – darmowe badania, porady ekspertów i strefa zdrowia dla każdego
Już 23 sierpnia w Nowym Rynku odbędzie się DermoDay – dzień, w którym uroda i zdrowie idą w parze, a każdy krok po galerii inspiruje do dbania o siebie. Na odwiedzających czekają darmowe badania, porady ekspertów, konsultacje, a także atrakcyjne nagrody i wyjątkowa atmosfera.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito