Warsztaty ziołowo-warzywne w ramach kampanii „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli”


Warsztaty ziołowo-warzywne w ramach kampanii „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli”
2015-09-24
Sobotnie warsztaty w koncepcie restauracyjnym Water&Wine zostały przygotowane we współpracy z wydawnictwem Sezonownik, które w tym roku podjęło się zorganizowania serii warsztatów poświęconych ziołom – „Zielnik Sezonownika”.

Zwieńczeniem tego cyklu była właśnie wizyta w  zakładzie butelkującym Cisowiankę i wspólne gotowanie pod okiem szefa kuchni Water&Wine – Marka Flisińskiego.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Zakład butelkujący Cisowiankę, którego częścią jest koncept Water&Wine, jest idealnym miejscem na warsztaty tego typu. Tuż obok konceptu znajduje się ogród warzywno- ziołowo – owocowy, gdzie Szef kuchni codziennie szuka najsmaczniejszych i najświeższych produktów do swojej kuchni. Ideą, która przyświeca działaniu tego konceptu jest kuchnia slow food – pyszna i zarazem dostarczająca organizmowi tego co najlepsze w jedzeniu.

Tak też właśnie wyglądał początek warsztatów „Zielnika”. Marek Flisiński wraz ze swoimi asystentami – Kamilem Raczyńskim i Sebastienem Kurantem, zabrali gości do ogrodu, gdzie mieli za zadanie zebrać wszystkie składniki potrzebne do wykonania zaplanowanych przez Szefa dań. W koszach uczestników znalazły się między innymi pomidory, szczaw, ogórecznik, bazylia, szałwia, topinambur, ziemniaki, kwiaty gorczycy i wiele innych pysznych i świeżych produktów.

Po udanych zbiorach goście Water&Wine zostali podzieleni na grupy i pod czujnym okiem Marka i jego asystentów przygotowywali menu. Każde z dań swój niezwykły smak uzyskiwało, zgodnie z ideą kampanii „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli”, poprzez dodanie ziół i przypraw a nie soli. Na stół trafiły dania przepyszne: bukiet ziół i kwiatów z sosem winegret, pomidor ze śmietaną, fasolka z miętą, risotto z ziemniaka, jesiotr z kapustą i prawdziwa perła smaku – sorbet ze szczawiu i jabłka.

Do Warszawy uczestnicy wracali pełni nowych inspiracji kulinarnych. A Sezonownik i Cisowianka już planują kolejne wspólne warsztaty.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Polskie Zdroje

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl