Podkręć smak niecodziennych potraw


Podkręć smak niecodziennych potraw
2019-05-08
Trudno kłócić się z tradycją – szczególnie jeśli dotyczy ona potraw, które goszczą w naszych domach od lat. A jednak może się zdarzyć, że stół wydaje się monotonny. Nie musi tak być - w końcu ile osób tyle znajdziemy przepisów. Czy da się je jeszcze trochę podkręcić?

Maj to początek sezonu rodzinnych spotkań. Liczne komunie sprzyjają rozmowom przy suto zastawionym stole. Często goszczą na nim znane od lat potrawy, takie jak np. łosoś czy faszerowane jajka. Czy jednak tradycyjne spotkanie przy stole musi oznaczać także tradycyjne menu? I tak i nie. A gdyby tak dodać coś od siebie i urozmaicić smak klasycznych potraw? To nie jest niemożliwe - szczególnie jeśli postawimy na wyraziste dodatki, takie jak Chrzan Luksusowy.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Pieczony łosoś

Przepis na pieczonego łososia w aromatycznym sosie na pewno zna każdy z nas. Na początek usuńmy z niego ości. Możemy go podzielić na mniejsze porcje według własnego uznania. Skropmy rybę sokiem z cytryny, posypmy solą. Tak przygotowanego łososia włóżmy do żaroodpornego naczynia, które wcześniej posmarujmy oliwą. To baza, którą zawsze należy zrobić. Skupmy się jednak na sosie. Tu mamy szerokie pole do manewru. Na pewno przyda się Chrzan Luksusowy. Połączmy go z majonezem, koperkiem, śmietaną i polejmy przygotowane filety. W ten sposób danie prawie już gotowe. Włóżmy do piekarnika na ok. 20 minut w 190 stopniach. Dzięki temu łosoś nabierze nowego, wyrazistego smaku.

Ostra przekąska z jajek

Ile osób, ile rodzin – tyle pomysłów na jajka faszerowane, które są klasyką na polskim stole. Nie ma jednego, uniwersalnego przepisu na tę potrawę – poza kluczowym elementem, ugotowaniem jajek na twardo. Prostym i efektownym rozwiązaniem może okazać się starcie jajek na tarce i wymieszanie ich z koperkiem i pastą z Majonezu Kieleckiego i Chrzanu Luksusowego. Nic nas jednak nie ogranicza - do gotowej masy jajecznej możemy dodać także inne składniki, np. roszponkę albo zblendowane pistacje. Wymieszane składniki nakładamy do foremek jajecznych i mamy gotową efektowną przystawkę na stół! Niewielka zmiana w przepisie może dać dużą różnicę w smaku, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia! Więcej przepisów i inspiracji znajduje się na stronie: www.majonez.pl

Sugerowana cena Chrzanu Luksusowego: 3,19 zł brutto / 180 g


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl