Kuchnia południa Europy – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!
Kuchnia południa Europy – Suszone pomidory z pieprzem marynowanym OLE!
Smak słodkich pomidorów wzbogacony aromatem bazylii i oregano połączono z nutką
pikanterii – marynowanym pieprzem. Zdobądź się na odwagę i wyrusz w nieznaną przygodę
z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym OLE!. Odwaga, różnorodność, ciekawość
– to wszystko będzie potrzebne, aby kulinarna wyprawa okazała się sukcesem.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Niebanalność i ciekawe połączenia to jest to czego potrzebujesz. OLE! dba o różnorodność oferując między innymi Suszone pomidory z marynowanym pieprzem. Słodycz pomidorów i ostrość pieprzu to połączenie, które nie pozwoli o sobie zapomnieć. Doskonałe jako dodatek do sałatek, dań mięsnych i ryb. Świetny partner imprezowych koreczków czy tortilli. Eksplozja smaku
na wyciągnięcie ręki. Daj się uwieść finezji i postaw na odrobine przyjemności. OLE! Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami – śródziemnomorski charakter smaku.
Poznaj kwintesencję sztuki kulinarnej w stylu OLE! Odkryj świat inspiracji i świetnych przepisów
w PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________________
Suszone pomidory z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 13 złotych
PRZEPIS:
Jaglane kotleciki z Suszonymi pomidorami z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
Składniki:
• 200g kaszy jaglanej
• ½ słoika Suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami OLE!
• 1 szklanka pestek słonecznika i dyni
• mały pęczek natki pietruszki
• 1 cebula
• 1 łyżeczka ostrej papryki
• ½ łyżeczki cynamonu
• sól, pieprz
Pestki słoneczka oraz dyni mielimy (np. w młynku do kawy). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Kaszę płuczemy kilka razy, zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy i gotujemy aż do czasu wchłonięcia wody (ok.15-20 minut).
Ugotowaną kaszę łączymy ze zmielonymi pestkami, suszonymi pomidorami i posiekaną oraz zarumienioną cebulą. Doprawiamy ziołami oraz przyprawami.
Wszystko dokładnie łączymy i zwilżonymi dłońmi formujemy klopsiki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Kotleciki możemy także usmażyć na oleju.
Nadesłał:
Arni
|