Chrupiące zapiekanki po włosku - z Bursztynem, pesto i pomidorami


Chrupiące zapiekanki po włosku - z Bursztynem, pesto i pomidorami
2018-02-20
Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Skarby Serowara przygotowała walentynkowy przepis na chrupiące zapiekanki po włosku z serem Bursztyn. Bo wiadomo, że najprościej „przez żołądek do serca”!

SKŁADNIKI:

Przeczytaj również:

·        ciasto francuskie – 200 g

·        pomidor – 1 szt.

·        domowe pesto bazyliowe – ok. 100 g

·        ser żółty BURSZTYN Skarby Serowara – 100 g

·        świeży szczypiorek

·        sól

·        pieprz

·        żółtko do posmarowania

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

 

Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi, nakładamy porcję pesto bazyliowego.

Dodajemy starty Bursztyn oraz plaster pomidora.

Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, oprószamy solą oraz pieprzem i zapiekamy ok. 20 minut/200°C.

Zajadamy na gorąco ze świeżymi ziołami!

 

Smacznego!

Nadesłał:

olka3693

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl