Czwartek, 2019-10-17 - karta z kalendarza:
Artykuły z tego dnia:
REFRESH YOUR LIFE!
Ważne dla promocji europejskich owoców poprzez projekt „REFRESH YOUR LIFE” wydarzenie odbyło się 15 października 2019 r. w Warszawie.
Gospodarka wodna a zmiany klimatu
Woda warunkuje egzystencję każdego żywego organizmu, a niemal wszystkie gałęzie gospodarki potrzebują jej do prowadzenia swojej działalności. Zmiany klimatu w istotny sposób mogą wpływać na dostępność zasobów wody i jej jakość, nierzadko powodując negatywne skutki w wielu obszarach. W związku (...)
Superfoods - gdzie znajdziemy cenne dla zdrowia składniki?
Coraz częściej w kontekście odżywiania, diety i kuchni słyszymy o tzw. superfoods. Czym są te wyjątkowe produkty? Gdzie ich szukać? Jak łatwo wprowadzić je do naszej diety?
5 trendów w kuchni roślinnej
Popularyzacja roślinnych trendów w odżywianiu, wegetariańskie i wegańskie inicjatywy, restauracje wege – w naszym kraju kuchnia roślinna zyskuje coraz większą popularność. Wybierając „zieloną kuchnię”, możemy jeść nie tylko zdrowo, ale i różnorodnie.
Czym różni się praktyka zawodowa fizjoterapeuty od podmiotu medycznego?
Praktyka zawodowa fizjoterapeuty czy podmiot leczniczy – co wybrać wykonując zawód fizjoterapeuty w ramach działalności gospodarczej?
GE Healthcare przypomina o roli profilaktyki raka piersi
W związku z „różowym październikiem”, miesiącem profilaktyki raka piersi oraz inicjatywą BRA Day, GE Healthcare przypomina, jak ważne dla zdrowia kobiet są badania mammograficzne i zachęca Polki do profilaktyki.
NIVEA prezentuje najczystszą formę koenzymu Q10
Unikalna formuła w nowej linii NIVEA Q10 POWER łączy naturalną moc w 100% bioidentycznego Koenzymu Q10 z niezwykle cennym organicznym olejkiem arganowym.
Najnowszy raport MSC: zrównoważone połowy ryb i owoców morza nabierają tempa
Sprzedaż ryb i owoców morza z certyfikatem MSC osiągnęła milion ton rocznie. Raport Working together for thriving oceans opublikowany 10 października br. przez organizację pozarządową MSC wskazuje na stały wzrost popytu oraz podaży na ryby i owoce morza ze zrównoważonych połowów.
70% Polaków nie używa nici dentystycznej. Czy mamy problem z higieną jamy ustnej?
Polaków nie używa nici dentystycznej. Czy mamy problem z higieną jamy ustnej?
W górach bezpieczniej z polisą
Jesień to idealna pora roku na wędrówki po górach. Wyruszając na szlak, warto zabrać ze sobą polisę turystyczną, która pomoże w wielu nieprzewidzianych sytuacjach.
Jesienna rozgrzewka z BAKALIOWE KIESZONKOWE
Spacerowanie, bieganie, jazda na rowerze… Ubierz się ciepło i wygodnie, wrzuć zdrowe przekąski HELIO do kieszonki i ruszaj po zdrowie! Czas na jesienną rozgrzewkę z BAKALIOWE KIESZONKOWE! Gotowi na sportową rundę? No to zaczynamy ;-)
Czy Twoje dziecko zna numery alarmowe?
Pożar, poparzenie, zasłabnięcie rodzica – nawet w domowym zaciszu dziecko narażone jest na sytuacje wymagające podejmowania dorosłych decyzji.
Apetyt na polskie
Wystartowała IX edycja kampanii edukacyjno-informacyjnej „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Nowa edycja ma na celu pokazanie bliskości i dostępności polskich warzyw, owoców i przetworów oraz ziemniaków i grzybów, a także rozbudzenie apetytu na polskie produkty rolne.
Wątki na forum z tego dnia
- REFRESH YOUR LIFE! - komentarze (0)
- REFRESH YOUR LIFE! - komentarze (0)
- Gospodarka wodna a zmiany klimatu - komentarze (0)
- Superfoods - gdzie znajdziemy cenne dla zdrowia składniki? - komentarze (0)
- 5 trendów w kuchni roślinnej - komentarze (0)
- Czym różni się praktyka zawodowa fizjoterapeuty od podmiotu medycznego? - kom... (0)
- GE Healthcare przypomina o roli profilaktyki raka piersi - komentarze (0)
- NIVEA prezentuje najczystszą formę koenzymu Q10 - komentarze (0)
- Wakacje w USA za prawie 1,1 mln złotych - komentarze (0)
- Najnowszy raport MSC: zrównoważone połowy ryb i owoców morza nabierają tempa ... (0)
- Polaków nie używa nici dentystycznej. Czy mamy problem z higieną jamy ustnej?... (0)
- W górach bezpieczniej z polisą - komentarze (0)
- Jesienna rozgrzewka z BAKALIOWE KIESZONKOWE - komentarze (0)
- Czy Twoje dziecko zna numery alarmowe? - komentarze (0)
- Światowa turystyka na Targach TT Warsaw 2019 - komentarze (0)
- Apetyt na polskie - komentarze (0)
Wyszukiwarka:
Kalendarium
Ostatnio dodane artykuły:
CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.
Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.
Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.
Najczęściej czytane artykuły:
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.
Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.
Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.
Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.
Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.
Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.
Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?