Artykuły prasowe
Dzień Dawcy Szpiku w VIVO! Krosno
W sobotę, 31 sierpnia, w VIVO! Krosno po raz kolejny odbędzie się rejestracja potencjalnych dawców szpiku i komórek macierzystych. Przy specjalnym stoisku każdy chętny będzie mógł zarejestrować się w bazie DKMS i być może podarować komuś szansę na nowe życie.
Ogłaszamy sezon na malinę!
Maliny – słodkie i pachnące słońcem owoce gorącego lata i złotej jesieni. Warto uwzględniać je w diecie, także najmłodszych. Dzięki nowej propozycji od Gerber maluszki mogą pyszne malinki już nie tylko jeść, ale też… pić na zdrowie przez cały rok!
VIII Korowód Nadziei – w tym roku Wielka Parada to nie wszystko!
Kilkuset barwnych przebierańców, mażoretki, orkiestra policyjna, jeźdźcy konni i wielu Przyjaciół Kliniki Przylądek Nadziei przejdzie ulicami miasta. Specjaliści zaproszą na bezpłatne badania profilaktyczne w Rynku, a na scenie zmierzą się uczestnicy Bitwy Muzycznej.
Regina Papier Rumiankowy w Nowym Opakowaniu z Papieru
Asortyment papierów toaletowych pod marką Regina Papier Rumiankowy zostanie wzbogacony o nowy produkt pakowany w papier typu kraft, co pokazuje dalsze działania Grupy Sofidel na rzecz zrównoważonego rozwoju.
POWRÓT DO PRACY… JAK GO PRZETRWAĆ?
Na urlop czekamy cały rok, kiedy wreszcie następuję, dwa tygodnie przemijają jak krótka chwila. Powroty bywają trudne, a odliczanie do następnych wolnych dni może trochę potrwać. Co zatem zrobić, aby te trudne chwile przetrwać?
HAMILTON OGŁASZA WRZESIEŃ MIESIĄCEM WALKI Z BAKTERIĄ LEGIONELLI!
Legionella jest jedną z najbardziej niebezpiecznych dla człowieka wodnych bakterii. Jej najgroźniejsza postać, legionella pneumophila, może doprowadzić nawet do śmierci chorego. Sprawdź, w jaki sposób uchronić siebie oraz osoby z otoczenia przed poważnymi chorobami wywołanymi właśnie tą bakterią!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.
Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.
Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.
Najczęściej czytane artykuły:
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.
Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.
Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.
Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.
Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.
Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.
Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?