Artykuły prasowe
Rządzi branżą kosmetologiczną w Wielkiej Brytanii – teraz podejmuje wyzwanie na rodzimym rynku
Od ponad 12 lat z sukcesem buduje imperium kosmetyczne SensualSpa w Wielkiej Brytanii. Po ponad dekadzie wraca, by podbić branżę beaty w ojczyźnie. Sandra Bujnowska pewnym krokiem wkracza na polskim rynek, oferując produkty i usługi, nad którymi pracuje od lat.

To miejsca, które warto odwiedzić w czasie ferii. Nie tylko góry przyciągają zimowym klimatem
Początek roku to czas, kiedy uczniowie po miesiącach wytężonej nauki udają się na zimowy odpoczynek. Wraz z nimi na urlopy czy krótkie wypady do innego miasta udadzą się ich rodzice. Bo wypocząć podczas zimowych miesięcy można nie tylko w górach – wiele atrakcji czeka w innych regionach Polski.

Smak domowych wypieków z dzieciństwa – Mąka na chałkę z Młyna Jaczkowice
Świeżo upieczona, ciepła drożdżówka to smak dzieciństwa, który doskonale komponuje się z miodem lub słodkimi konfiturami. A co stanowi tajemny składnik tego idealnego śniadania lub podwieczorku? Mąka wysokiej jakości – taka jak Mąka Na Chałkę od Młyna Jaczkowice!

Uratowana przez nauczycielkę – jak wpływ pedagoga może odmienić życie
Rozwój i wychowanie dziecka to bardzo złożony proces, na który mają wpływ nie tylko rodzice, ale również najbliższe środowisko i szkoła. Mimo iż rodzina ma największe znaczenie dla zdrowia psychicznego dziecka, to miejsce nauki, jako drugi dom stanowi równie istotny element kształcenia i rozwoju.

Webinarium pt. „Systemy klasyfikacji danych – zastosowanie w służbie zdrowia”
Klasyfikacja danych należy do szerokiej dziedziny określanej mianem eksploracji danych czyli automatycznego odkrywania wcześniej nieznanych reguł i zależności w zbiorze danych. Jest ona użytecznym narzędziem znajdującym zastosowania w różnych dziedzinach, np. w medycynie (w diagnozowaniu chorób).

Tworzenie lepszego świata dla zwierząt – Mars Polska podsumowuje 2022 rok
Psy i koty, z którymi dzielimy życie, obdarzają nas bezgraniczną miłością i oddaniem. Są przyjaciółmi, a także, jak potwierdzają badania naukowe, mają pozytywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne swoich opiekunów.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.
Najczęściej czytane artykuły:
Powrót do szkoły ze słodyczami Wawel!
Dzięki sklepowi internetowemu Słodki Wawel (www.slodkiwawel.pl), sklepom firmowym Wawel oraz ekspozytorom „Królestwo Dobrego Smaku” w całej Polsce, każdy może uczcić nowy rok szkolny ulubionymi słodyczami marki Wawel.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! – stwórz dania z twistem!
Gotowanie to nie tylko obowiązek, ale też przyjemność – szczególnie wtedy, gdy w kuchni sięga się po składniki, które łączą wygodę z wyrazistym smakiem. Czasem wystarczy jeden dodatek, by zwykłe danie zamieniło się w coś naprawdę wyjątkowego.
Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów
Egzotyczne przyprawy, bogactwo smaków, słodycz suszonych owoców i chrupkość orzechów – kuchnia orientalna to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jej podstawą są naturalne składniki, które łączą kulinarną tradycję z wartościami odżywczymi.
Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po!
W dniu 26 września obchodzimy Światowy Dzień Antykoncepcji – globalną inicjatywę przypominającą, że dostęp do środków antykoncepcyjnych jest podstawowym prawem człowieka. Coraz częściej jednak miejscem, do którego ludzie zwracają się po informację o zdrowiu reprodukcyjnym jest Internet.
Lemoniada arbuzowa
Orzeźwiająca, lekka i pełna letniego smaku – arbuzowa lemoniada to idealny napój na gorące dni. Woda źródlana, naturalna słodycz arbuza, odrobina miodu, świeżo wyciśnięty sok z cytryny tworzą zgrany duet, który ugasi każde pragnienie.
Ile wody powinna pić kobieta karmiąca? Fakty, rytuały i codzienne wybory
W czasie laktacji zapotrzebowanie organizmu na płyny znacząco wzrasta. To naturalny mechanizm – produkcja mleka dla maluszka wymaga od mamy nie tylko wydatku energii, ale również odpowiedniego nawodnienia.
Evans wygrywa UTMB® 2025, 2. miejsce dla Dhimana. Witek w czołów
ASICS świętuje spektakularne występy zawodników ASICS Trail Team podczas UTMB® Mont Blanc 2025, gdzie sportowcy marki zapewnili kibicom niezapomniany tydzień zmagań w najbardziej ikonicznym biegu górskim na świecie.
Kampania edukacyjna Poranek Po wyróżniona przez The Association of the European Self-Care Industry
Z okazji Międzynarodowego Dnia Dbania o Siebie The Association of the European Self-Care Industry (AESGP) uruchomiło nową platformę cyfrową Self-Care Insight & Inspire, na której prezentowane są najciekawsze europejskie kampanie promujące edukację zdrowotną.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.
„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.