Artykuły prasowe
FRoSTA na tropie wegetariańskich smaków
Przez lata traktowany z dystansem, udowodnił że nie jest tylko chwilową modą. Wegetarianizm – bo o nim mowa – to nie tylko zmiana diety, lecz całego stylu życia. Dziś kuchnia wegetariańska wychodzi poza swoje ramy, zachwycając smakami nawet najbardziej zagorzałych mięsożerców.

Torty w cukierni Rem Marco
Idealny tort jest przygotowany ze świeżych składników według dobrego przepisu, który gwarantuje doskonały smak. Równie ważny jest także wygląd tego wyjątkowego ciasta, czyli dobór dekoracji, a także kolorystyki.

Kolejny start Ewy Bugdoł w Stanach Zjednoczonych
Kolejny start Ewy Bugdoł w Stanach Zjednoczonych. Sponsorowana przez RAFAKO S.A. zawodniczka wzięła udział w Mistrzostwach Ameryki Północnej Ironman St. George 70,3, gdzie zmierzyła się z wymagającą trasą i najlepszymi triathlonistkami z całego świata.

Olejek do włosów – włącz go do codziennej pielęgnacji
Podczas gdy odżywki i maski to produkty powszechnie stosowane w codziennej pielęgnacji włosów, nadal zbyt mało uwagi poświęcamy olejkom. Najwyższy czas to zmienić! Prezentujemy największe zalety stosowania olejków i podpowiadamy, po które najlepiej sięgnąć w zależności od potrzeb.

Surimi BEZGLUTENOWE z krewetkami od PESCANOVA - owoce morza na zdrową dietę
Krewetki i surimi od kilku lat są najchętniej serwowanymi owocami morza w restauracjach na całym świecie. Ich smak docenili także polscy kucharze i coraz częściej możemy je spotkać na naszych stołach. Teraz, żeby przygotować wspaniałe danie z owoców morza, nie musimy iść do drogiej restauracji.

Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA – panierowane kalmary bez glutenu
Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystkim są bogatym źródłem składników odżywczych. Najbardziej znane są w formie smażonych krążków, które do tej pory były niedostępne dla bezglutenowych fanów
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Mała przekąska z wielką historią, Orbit i Dzień Gumy do żucia
Dziś guma do żucia to nie tylko sposób na orzeźwienie, lecz także globalny fenomen oraz nieodłączny element popkultury. Nic więc dziwnego, że produkt doczekał się swojego święta, które przypada 30 września.
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Przesyłanie intymnych zdjęć. Konsekwencje dla dzieci i dorosłych
Według London University College, około 76% dziewczyn w wieku między 12. a 18. rokiem życia przyznało, że otrzymało niechciane zdjęcie o charakterze seksualnym. Z badań UN Women UK wynika, że 48% kobiet powyżej 18. roku życia padło ofiarą internetowych ekshibicjonistów.
Pierwszy w Polsce smartwatch dla dzieci z bezpiecznym asystentem AI od LOCON
LOCON, polska firma specjalizująca się w technologiach bezpieczeństwa, wprowadza na rynek dwa nowe modele zegarków GPS dla dzieci: LOCON Watch GOAT oraz innowacyjny LOCON Watch Slay AI – pierwszy w Polsce smartwatch z wbudowanym, bezpiecznym dla najmłodszych asystentem sztucznej inteligencji.
„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.
Najczęściej czytane artykuły:
Przesyłanie intymnych zdjęć. Konsekwencje dla dzieci i dorosłych
Według London University College, około 76% dziewczyn w wieku między 12. a 18. rokiem życia przyznało, że otrzymało niechciane zdjęcie o charakterze seksualnym. Z badań UN Women UK wynika, że 48% kobiet powyżej 18. roku życia padło ofiarą internetowych ekshibicjonistów.
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Mała przekąska z wielką historią, Orbit i Dzień Gumy do żucia
Dziś guma do żucia to nie tylko sposób na orzeźwienie, lecz także globalny fenomen oraz nieodłączny element popkultury. Nic więc dziwnego, że produkt doczekał się swojego święta, które przypada 30 września.
Orient na talerzu – bakalie KRESTO w kuchni pełnej aromatów
Egzotyczne przyprawy, bogactwo smaków, słodycz suszonych owoców i chrupkość orzechów – kuchnia orientalna to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jej podstawą są naturalne składniki, które łączą kulinarną tradycję z wartościami odżywczymi.
Polacy pytają Google’a i AI o tabletkę dzień po!
W dniu 26 września obchodzimy Światowy Dzień Antykoncepcji – globalną inicjatywę przypominającą, że dostęp do środków antykoncepcyjnych jest podstawowym prawem człowieka. Coraz częściej jednak miejscem, do którego ludzie zwracają się po informację o zdrowiu reprodukcyjnym jest Internet.
Lemoniada arbuzowa
Orzeźwiająca, lekka i pełna letniego smaku – arbuzowa lemoniada to idealny napój na gorące dni. Woda źródlana, naturalna słodycz arbuza, odrobina miodu, świeżo wyciśnięty sok z cytryny tworzą zgrany duet, który ugasi każde pragnienie.
Ile wody powinna pić kobieta karmiąca? Fakty, rytuały i codzienne wybory
W czasie laktacji zapotrzebowanie organizmu na płyny znacząco wzrasta. To naturalny mechanizm – produkcja mleka dla maluszka wymaga od mamy nie tylko wydatku energii, ale również odpowiedniego nawodnienia.
Evans wygrywa UTMB® 2025, 2. miejsce dla Dhimana. Witek w czołów
ASICS świętuje spektakularne występy zawodników ASICS Trail Team podczas UTMB® Mont Blanc 2025, gdzie sportowcy marki zapewnili kibicom niezapomniany tydzień zmagań w najbardziej ikonicznym biegu górskim na świecie.
Kampania edukacyjna Poranek Po wyróżniona przez The Association of the European Self-Care Industry
Z okazji Międzynarodowego Dnia Dbania o Siebie The Association of the European Self-Care Industry (AESGP) uruchomiło nową platformę cyfrową Self-Care Insight & Inspire, na której prezentowane są najciekawsze europejskie kampanie promujące edukację zdrowotną.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.