Przepisy z mieszanką keksową HELIO - smak, który kojarzy się z domem


Przepisy z mieszanką keksową HELIO - smak, który kojarzy się z domem
2025-04-16
Wielkanoc – czas, kiedy dom wypełnia się zapachem świeżych wypieków, śmiechem bliskich i... bakaliami! To one dodają naszym świątecznym przepisom niepowtarzalnego charakteru. A jeśli bakalie, to oczywiście mieszanka keksowa HELIO – niezawodna, pyszna i zawsze gotowa na kulinarne przygody.

Nie musisz ograniczać się do klasycznego keksa - mamy trzy pomysły, które pokażą Ci, jak wykorzystać HELIO w nowych, nieoczywistych odsłonach.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Babeczki marchewkowe z bakaliami HELIO
Idealne na świąteczny deser, ale sprawdzą się też na co dzień - są szybkie, wilgotne i pełne smaku.

Składniki:

  • 2 drobno starte marchewki

  • 1 szklanka mąki

  • ½ szklanki oleju

  • ½ szklanki cukru

  • 2 jajka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • ½ szklanki mieszanki keksowej HELIO

Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki, dodając mieszankę HELIO na końcu. Delikatnie połącz ją z masą i przełóż do foremek. Piecz w 180°C przez ok. 20 minut. Efekt? Babeczki, które znikają szybciej niż zdążysz zaparzyć herbatę!

Puszyste bułeczki drożdżowe z bakaliami
Proste, domowe, idealne na leniwe śniadanie - szczególnie w święta.

Składniki:

  • 500 g mąki

  • 25 g świeżych drożdży

  • 1 szklanka mleka

  • 2 łyżki cukru

  • 1 jajko

  • 60 g masła

  • 1 szklanka mieszanki keksowej HELIO

Przygotowanie:
Z drożdży, mleka i odrobiny mąki zrób zaczyn. Odstaw na kwadrans. Następnie dodaj resztę składników, zagnieć ciasto i pozostaw do wyrośnięcia. Uformuj bułeczki, nadziej bakaliami HELIO i piecz 20 minut w 180°C. Miękkie, aromatyczne - smakują jak u babci!

Fit batoniki z płatków owsianych i bakalii HELIO
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego, ale zdrowego - ten przepis to strzał w dziesiątkę.

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych

  • 1 banan

  • 3 łyżki miodu

  • ½ szklanki masła orzechowego

  • ½ szklanki mieszanki keksowej HELIO

  • szczypta cynamonu lub kakao

Przygotowanie:
Wszystko razem wymieszaj, wyłóż na blaszkę i piecz ok. 20 minut w 180°C. Po wystudzeniu pokrój na batoniki. Są sycące, naturalnie słodkie i idealne na zabiegany dzień.

Z mieszanką keksową HELIO każdy przepis nabiera świątecznego charakteru - nawet jeśli przygotowujesz go w środku tygodnia. To smak, który kojarzy się z domem, tradycją i ciepłem - i który warto mieć zawsze pod ręką.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

EWAM1432

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl