Majonez Kielecki – marka z sześćdziesięcioletnią tradycją


Majonez Kielecki – marka z sześćdziesięcioletnią tradycją
2019-04-16
Aż trudno uwierzyć, że Majonez Kielecki produkowany przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” w tym roku obchodzi „okrągłą”, sześćdziesięcioletnią rocznicę obecności na rynku! Pierwsze partie wyprodukowane zostały w Zakładzie Doświadczalnym w okresie wielkanocnym w 1959 roku.

Już kilka miesięcy później – we wrześniu – Majonez Kielecki wszedł do masowej produkcji. Dziś dzięki unikatowej recepturze jest on symbolem tradycji i gwarancją smaku od pokoleń.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Początkowo, by zadbać o najwyższą jakość wyrobu, pracownicy ręcznie sprawdzali jakość żółtek jaj i dodawali je do majonezu. Mimo, iż zmieniła się technologia i proces produkcji, skład Majonezu Kieleckiego pozostał niezmienny od pierwszej partii. W jego wnętrzu znajdziemy do dziś jedynie podstawowe składniki - czyli olej rzepakowy, wodę, ocet, gorczycę, cukier, sól, zioła oraz żółtka jaj kurzych. Taki prosty, a jednocześnie unikalny sposób na sukces!

Międzynarodowa sława z Kielc Z biegiem lat marka Majonez Kielecki ewoluowała i rozwinęła się. Jedynie smak pozostał niezmienny i wierny tradycji. Na rynku pojawiły się jednak nowe rozwiązania oraz warianty Majonezu Kieleckiego dopasowane do potrzeb wymagających odbiorców. W ciągu ostatnich lat w laboratorium badawczym Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” technolodzy opracowali specjalne warianty popularnego sosu. Na rynek trafiły - Majonez Kielecki Omega-3, Majonez Kielecki z czosnkiem oraz innowacyjny Majonez Kielecki lekki o obniżonej zawartości tłuszczu i cukru. Zmieniły się również opakowania, które klarownym układem graficznym nawiązują jednak wciąż do pierwszego opakowania, które zeszło z linii produkcyjnej w 1959 roku. „Hitem” rynkowym okazała się także plastikowa butelka, która jest jedną z popularniejszych form Majonezu Kieleckiego. Przez lata zmienił się także park maszynowy i sam zakład, który jest obecnie jedną z najnowocześniejszych fabryk w regionie. Innowacje miały na celu nie tylko ułatwienie i ustandaryzowanie procesu wytwarzania majonezu. Kielecka fabryka wyposażona została w rozwiązania ekologiczne, przyjazne dla środowiska. Co najbardziej obrazuje rozmiar sukcesu - Majonez Kielecki przez sześćdziesiąt lat osiągnął międzynarodową skalę i rozpoznawalność. Oprócz całej Polski produkt można znaleźć także w sklepach m.in. w Wielkiej Brytanii, Niemczech, USA, Australii; a eksport jest wciąż rozwijany.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl