Jeszcze więcej roślinnych propozycji od Starbucks do odkrycia tej wiosny!
Nadszedł marzec, a wraz z nim wiosna i pyszne nowości od Starbucks! W 2022 najbardziej wytęskniona ze wszystkich pór roku przywita nas mrożonymi kawami w wersji wege oraz odświeżoną, przepyszną, ciepłą i zimną kokosową Matchą…również w wersji całkowicie roślinnej. Poznamy także nową kolekcję kubków!
Nadeszła wiosna! Na zewnątrz czuć przyjemne ocieplenie, dzięki czemu większość z nas chętniej zamiast domowych pieleszy wybiera wspólne wyjścia. Najlepiej z kawą i przyjaciółmi. Kawą Starbucks oczywiście!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
W marcu marka zaprasza do swoich kawiarni na nową, wiosenną odsłonę mrożonych kaw - Iced Oat Shaken Espresso. Są one nieziemskie w smaku i przyjazne dla osób preferujących dietę roślinną. Bazą nowych mrożonych kaw jest gładkie i delikatne Starbucks Blonde® Espresso Roast - lekko palone espresso o delikatnie cytrusowych nutach. Jego aksamitny smak doskonale łączy się z aromatem nowych napojów. Starbucks Iced Oat Shaken Espresso dostępne są w dwóch fantastycznych, wegańskich i orzeźwiających wiosennych smakach:
· Iced Brown Sugar Oat Shaken Espresso – Starbucks Blonde Espresso Roast oraz syrop o smaku brązowego cukru, kostki lodu, a na to wszystko kremowy i delikatny napój owsiany. Z tak wspaniale podaną mrożoną kawą można pełnym energii rozpocząć nowy dzień!
· Iced Cocoa Oat Shaken Espresso – kostki lodu, oblane syropem kakaowym i pobudzającym espresso, połączone z owsianą alternatywą mleczną tworzą charakterystyczną dla tego napoju, kremową konsystencję. Jest perfekcyjny!
W marcu jak w garncu, mówi polskie przysłowie. I tak też często wygląda nasza wiosna. Dlatego w kawiarniach Starbucks można już znaleźć nową, odświeżoną wersję przepysznej kokosowej Matchy, zarówno w mrożonej, jak i gorącej opcji – idealnej na chłodniejsze wiosenne dni. Nowe roślinne napoje to połączenie charakterystycznego smaku Matcha Tea, delikatnej, kokosowej alternatywy mlecznej, syropu kokosowego, waniliowego, zwieńczone puszystą wegańską bitą śmietaną. Nowa sezonowa oferta to kolejny krok marki w podróży w kierunku menu bardziej przyjaznego środowisku. Starbucks systematycznie rozszerza wybór oferty roślinnej, tak aby każdy, niezależnie od preferowanej diety, mógł znaleźć tutaj coś dla siebie. A przepyszne zielone Matche na napoju kokosowym, to propozycje idealne na pierwsze dni wiosny. Z tej okazji, w dniach 21-27 marca, przy zakupie dowolnego produktu z Matcha Tea, użytkownicy Starbucks Rewards otrzymają podwójne gwiazdki. Warto przypomnieć, że posiadacze programu lojalnościowego przez cały rok mogą przy każdym zakupie zamienić tradycyjne mleko w dowolnym napoju na jego sojową alternatywę bez dodatkowych opłat, a ci, którzy po zebraniu 200 gwiazdek osiągną Złoty Status, mogą w ramach jednego darmowego dodatku wybierać spośród wszystkich alternatyw mlecznych!
Sieć od wielu lat zachęca również do przychodzenia z własnymi kubkami wielokrotnego użytku, dzięki czemu Goście mogą swoimi działaniami wspierać ograniczanie ilości odpadów. W zamian za pamięć o środowisku Starbucks oferuje zniżkę w wysokości 1 zł na dowolny napój zamówiony we własnym kubku. Będąc w jednej z kawiarni warto więc przyjrzeć się nowej sezonowej ofercie wielorazowych kubków i tumblerów w radosnych, wiosennych kolorach! Do wyboru w nowej kolekcji znajdziemy kubki termiczne na kawę, kubki ceramiczne do delektowania się ulubionym ciepłym napojem w domu, a także wachlarz różnorodnych rodzajów cold cups – idealnych do sezonowej oferty napojów mrożonych. Po raz pierwszy od dawna w ofercie marki pojawił się kubek wielokrotnego użytku do napojów z bitą śmietaną typu Frappuccino, a także innowacyjny tumbler z podwójną pokrywką – zarówno do zimnych, jak i ciepłych napojów! Żywe i energetyczne kolory, motywy kwiatowe oraz interesujący design będą idealnym dopełnieniem wiosennego stylu i pomogą cieszyć się swoją ulubioną kawą podczas wiosennych wypadów, nie zapominając przy tym o środowisku.
Nadesłał:
m.myrlak
|