Wtorek, 2021-11-23 - karta z kalendarza:
Artykuły z tego dnia:
Bezpieczny start sezonu zima 2021/2022 w Trentino
Narty w słonecznej Italii to kompilacja białego szaleństwa oraz włoskiego dolce vita. Sezon zimowy 2021/2022 w arenach narciarskich regionu Trentino zapowiada się dodatkowo jako pełen innowacji.
Ruszyła kolejna edycja programu Akademia Bezpiecznego Puchatka
1 września 2021 r. wystartowała XIII edycja Akademii Bezpiecznego Puchatka, największego w Polsce programu edukacyjnego o tematyce bezpieczeństwa, skierowanego do uczniów pierwszych klas szkół podstawowych.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH!
W Polsce kiszonki cieszą się ogromną popularnością zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy dostęp do świeżych owoców i warzyw jest zdecydowanie mniejszy. Prym na naszych stołach wiedzie kapusta kiszona, ale nie tylko.
Specjaliści Gerber, czyli o tym, jak powstają produkty dla najmłodszych
Dzieci to specjaliści od trudnych pytań – o żywność, planetę, przyszłość. Sebastian, Aneta, Ewa i Mirek to z kolei specjaliści od żywienia dzieci, którzy na co dzień tworzą dania i deserki Gerber dla najmłodszych.
MLEKOVITA w 2021: 39 premier produktowych
Grupa MLEKOVITA, lider branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, konsekwentnie rozwija swoją ofertę, uwzględniając trendy rynkowe i wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy poszukują wyrobów o korzystnym wpływie na ich organizm, ale też szybkich i wygodnych w przygotowaniu.
Krew na wagę złota
Od 22 do 26 listopada obchodzone są Dni Honorowego Krwiodawstwa Polskiego Czerwonego Krzyża. Według danych w Polsce jedynie 1,7% ludzi oddaje honorowo krew. To wciąż bardzo mało, a potrzeby w bankach krwi są ogromne.
„Polski stół” – kulinarna opowieść o Polsce dostępna w kolejnych językach
„Polski stół” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to ebook poświęcony historii kuchni narodowej i wykorzystywanym w niej produktom. Bezpłatna publikacja jest już dostępna w trzech nowych językach. Partnerami publikacji są m.in. Muzeum Polskiej Wódki i Stowarzyszenie Polska Wódka.
Wątki na forum z tego dnia
- Bezpieczny start sezonu zima 2021/2022 w Trentino - komentarze (0)
- Ruszyła kolejna edycja programu Akademia Bezpiecznego Puchatka - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- SIŁA I ZDROWIE W... KISZONKACH! - komentarze (0)
- Specjaliści Gerber, czyli o tym, jak powstają produkty dla najmłodszych - kom... (0)
- MLEKOVITA w 2021: 39 premier produktowych - komentarze (0)
- Krew na wagę złota - komentarze (0)
- „Polski stół” – kulinarna opowieść o Polsce dostępna w kolejnych językach - k... (0)
Wyszukiwarka:
Kalendarium
Ostatnio dodane artykuły:
Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.
Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.
Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.
59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.
Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?
Najczęściej czytane artykuły:
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Mała przekąska z wielką historią, Orbit i Dzień Gumy do żucia
Dziś guma do żucia to nie tylko sposób na orzeźwienie, lecz także globalny fenomen oraz nieodłączny element popkultury. Nic więc dziwnego, że produkt doczekał się swojego święta, które przypada 30 września.
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.
Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.
Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.
Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.
Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.
Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?