Czwartek, 2023-12-21 - karta z kalendarza:
Artykuły z tego dnia:
Karnawałowe eksperymenty kulinarne z DYNACOOK (przepisy)
W czasie karnawału, gdy domy są wypełnione radością, muzyką i zapachem pysznych potraw, nowoczesne sprzęty kuchenne stanowią niezastąpioną pomoc w przygotowaniach do udanej celebracji. Szczególną rolę odgrywają tu płyty kuchenne – takie jak te w technologii gaz pod szkłem.
Wiodący dystrybutor artykułów spożywczych na rynku rumuńskim, DRIM Daniel Distributie FMCG S.R.L., d
Jubileuszowy dla marki rok 2023 Grupa Żabka zakończyła zawarciem umowy nabycia udziałów większościowych w efekcie partnerstwa z jednym z liderów dystrybucji FMCG w Rumunii – DRIM Daniel Distributie. Transakcja zostanie sfinalizowana po spełnieniu wszelkich wymogów regulacyjnych.
Makowa Baklava HELIO
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko magia rodzinnych spotkań, ale przede wszystkim czas spędzony na ich przygotowaniu.
Świąteczne Magiczne Owocowe inspiracje: mieszanka owoców suszonych Helio w roli głównej
Święta coraz bliżej. Już w powietrzu czuć aurę Bożego Narodzenia, w domach trwają porządki i przygotowania.
Włoski przepis na przerwę świąteczną w stylu „dolce far niente”.
Po przedświątecznym pędzie i pracowitym mijającym roku, w nadchodzące wolne dni koniecznie trzeba choć na chwilę się zatrzymać, zrelaksować, dobrze zjeść, powylegiwać się przed ekranem i pomarzyć… o Emilii Romanii. Bo chyba nikt nie ma lepszej recepty na „słodkie nicnierobienie” niż Włosi.
Uczniowie będą trenować ucho. Multimedialne wsparcie dla szkolnych logopedów
Trzynaście szkół z siedmiu województw otrzymało nowoczesne narzędzia dla gabinetów logopedycznych. Dzięki dołączeniu przez wydawnictwo Ei System do programu „Logopeda w każdej szkole i przedszkolu” fundacji Ogólnopolski Operator Oświaty.
Wątki na forum z tego dnia
- Karnawałowe eksperymenty kulinarne z DYNACOOK (przepisy) - komentarze (0)
- Wiodący dystrybutor artykułów spożywczych na rynku rumuńskim, DRIM Daniel Dis... (0)
- Makowa Baklava HELIO - komentarze (0)
- Świąteczne Magiczne Owocowe inspiracje: mieszanka owoców suszonych Helio w ro... (0)
- Włoski przepis na przerwę świąteczną w stylu „dolce far niente”. - komentarze (0)
- Uczniowie będą trenować ucho. Multimedialne wsparcie dla szkolnych logopedów ... (0)
Wyszukiwarka:
Kalendarium
Ostatnio dodane artykuły:
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.
Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.
Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.
59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.
Najczęściej czytane artykuły:
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.
Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.
Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.
Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.
Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?
59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.
Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.