Artykuły prasowe
Bigos tradycyjny ze śliwkami
Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na świątecznych stołach. By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami – suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty.
Miodownik z orzechami
Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach.
Wigilijna ryba z warzywami
Przygotowując dania na wigilijny stół z reguły stawiamy na tradycję. Polska kuchnia nie słynie jednak z dietetycznych i lekkich dań. Co w momencie, kiedy do wieczerzy zasiadają z nami najmłodsi? W trosce o ich delikatne brzuszki możemy zmodyfikować nieco dania.
Mincemeat
Mincemeat to brytyjska specjalność będąca czymś w rodzaju marmolady stworzonej na bazie bakalii. Najczęściej króluje na stołach w okresie Bożego Narodzenia i dodawana jest jako nadzienie do ciast czy babeczek.
Pierwsze święta z maluszkiem – o czym warto pamiętać?
Boże Narodzenie to wyjątkowy i niezwykle urokliwy czas. Gdy na świecie pojawi się dziecko, chcemy mu tę magię pokazać i sprawić, aby pierwsze wspólne święta były niezapomniane.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Rodzice w poszukiwaniu balansu w świecie cyfrowych zagrożeń
Według raportu NASK „Nastolatki 3.0”, aż 62% młodych ludzi przyznaje, że doświadczyło w Internecie sytuacji, które były dla nich nieprzyjemne lub krzywdzące.
Badanie: ASICS udowadnia, że 15 minut ruchu może poprawić nastrój
W obliczu rosnącego poziomu stresu podróże wellness przeżywają prawdziwy boom – jednak często wiążą się z długimi lotami, wysokimi kosztami i zabiegami, które nie zawsze przynoszą trwałe efekty.
Zupełna nowość od KAMIS
KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”, która pomaga w szybkim przygotowaniu pełnowartościowych dań. 8 produktów zawiera przyprawy, zioła, prostą listę zakupów i przepis, dzięki czemu można cieszyć się smacznym posiłkiem bez pośpiechu, mając więcej czasu dla siebie i bliskich.
Najczęściej czytane artykuły:
Przesyłanie intymnych zdjęć. Konsekwencje dla dzieci i dorosłych
Według London University College, około 76% dziewczyn w wieku między 12. a 18. rokiem życia przyznało, że otrzymało niechciane zdjęcie o charakterze seksualnym. Z badań UN Women UK wynika, że 48% kobiet powyżej 18. roku życia padło ofiarą internetowych ekshibicjonistów.
Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Bonding Gdańsk - czym jest i jak przebiega zabieg?
Mała przekąska z wielką historią, Orbit i Dzień Gumy do żucia
Dziś guma do żucia to nie tylko sposób na orzeźwienie, lecz także globalny fenomen oraz nieodłączny element popkultury. Nic więc dziwnego, że produkt doczekał się swojego święta, które przypada 30 września.
Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia
Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.
Kolorowe ziemniaki czyli „superfoods” po polsku
Uniwersytet w Siedlcach prowadzi innowacyjne badania nad uprawą ziemniaka jadalnego o barwnym miąższu. To warzywo, które może stać się polską odpowiedzią na światowy trend „superfoods”.
„Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie” – warsztaty rozwojowe w Nowym Rynku
Galeria Nowy Rynek zaprasza 24 września na drugie z cyklu bezpłatnych warsztatów rozwojowych, prowadzone przez Izabelę Żurawicką – przewodniczkę na ścieżkach uważności i autentyczności. Spotkanie przebiegać będzie pod hasłem „Zrzuć to, co nie Twoje. Zaufaj sobie”.
Włoski klimat w domu– z Mąką na pizzę z linii Domowa Piekarnia
Po powrocie z podróży do Włoch wiele osób tęskni za smakiem włoskich potraw – szczególnie za klasyczną, kultową pizzą. Jednak, gdy po zakończonym urlopie zamarzymy o aromacie wakacyjnego ciasta, nie musimy rezerwować biletu powrotnego. Możemy przygotować je także na miejscu.
Gdzie w Łodzi mogę zrobić badania wstępne do pracy?
Rozpoczęcie nowej pracy to ekscytujący moment, który wiąże się jednak z kilkoma formalnościami. Jedną z nich, jest wykonanie badań wstępnych. Z tego artykułu dowiesz się, na czym polegają takie badania, gdzie je wykonać i jak się do nich przygotować.