Artykuły prasowe
Co drugi kosmetyk sprzedawany przez Internet?
Już co dziesiąty kosmetyk sprzedaje się w Polsce drogą internetową, a procent ten będzie rósł. W święta w handlu dominują głównie zapachy i produkty luksusowe. O wyzwaniach i barierach rozwoju branży health & beauty mówi Jędrzej Karasek, Dyrektor Generalny w Primavera Parfum Group.
Aktywna zima z korzyścią dla dziecięcego wzroku
Coraz częściej jako rodzice zdajemy sobie sprawę ze znaczenia, jaką ma aktywność fizyczna dzieci na świeżym powietrzu dla ich rozwoju, dobrego zdrowia i samopoczucia. Chętniej inspirujemy je do oderwania wzroku od monitorów i spędzania czasu na zewnątrz.
Nowa odsłona 4F w CH Rondo: Sport i styl w zmodernizowanej przestrzeni
Popularna i lubiana przez mieszkańców Bydgoszczy marka sportowa 4F otworzyła nowy salon w CH Rondo. Na powierzchni ponad 275 m2 znajduje się bogata oferta mody i akcesoriów sportowych.
Jak dbać o dzieła na swojej skórze? Sztuka pielęgnacji tatuaży we współczesnym świecie
Na przestrzeni lat zmieniło się podejście do sztuki tatuowania ciała, a tatuaże stały się nie tylko ozdobą, lecz także wyrazem emocji i indywidualności. Nie jest jednak tajemnicą, że te małe dzieła sztuki nie są wieczne.
Nowy Rok, nowe cele. Jak stworzyć plan na zdrowszą wersję siebie?
Zbliża się koniec roku, a wraz z nim okres, w którym wiele osób stawia przed sobą cele i postanowienia. Dotyczą one różnych sfer, jednak wyjątkowo często wiążą się z naszym zdrowiem i prowadzącymi do jego poprawy zmianami w trybie życia.
Barszcz czerwony – historia wigilijnej klasyki
Polakom trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez zupy. I chociaż tradycja w różnych regionach kraju rządzi się swoimi prawami, król jest tylko jeden. Barszcz czerwony to niekwestionowany kulinarny faworyt, wskazywany przez ponad połowę z nas jako wigilijne danie obowiązkowe.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Emocje i psychika na warsztat – wyjątkowy projekt dla mieszkańców Jeleniej Góry
W najbliższą sobotę 11 stycznia, w Galerii Nowy Rynek odbędzie się wyjątkowe spotkanie dla mieszkańców Jeleniej Góry, którzy chcą bliżej przyjrzeć się własnemu zdrowiu psychicznemu. Inicjatywa „Odważ się na zmianę. Zadbaj o to, co niewidzialne” została przygotowana przez studentów psychologii KANS.
Zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem wzrasta o 40 proc. w miesiącach zimowych
Z najnowszych danych wynika, że zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem w okresie między listopadem a marcem wzrasta nawet o 40 proc. Misją Waterdrop jest eliminacja plastiku w formie jednorazowych butelek ze środowiska naturalnego.
Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.
Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.
Najczęściej czytane artykuły:
Grisport – masz świat do odkrycia!
Masz nowe miejsca do odkrycia i wyższe szczyty do zdobycia – pozwól, aby ruch Cię poniósł i zacznij swoją wyprawę w butach marki Grisport. Ta włoska firma od niemal 50 lat specjalizuje się w produkcji obuwia rekreacyjnego i outdoorowego.
HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.
Gdy zimno, rozgrzej się w saunie
Saunowanie jest nie tylko przyjemnym sposobem na rozgrzanie się w chłodne dni, ale również przynosi wiele korzyści zdrowotnych i błogi relaks. Regularne korzystanie z sauny wspiera organizm zarówno fizycznie, jak i psychicznie.
Światło czerwone i jego długość fali: Jak wpływa na zdrowie?
Światło czerwone to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego, który charakteryzuje się długością fali od 600 do 650 nanometrów (nm).
Szpital Karowa na mapie placówek przyjaznych mamom Rh-
Kampania społeczna Przyjaźni Mamom Rh- ma na celu podniesienie świadomości społecznej na temat konfliktu serologicznego oraz zapewnienie dostępu do profilaktyki śródciążowej. Dlatego na stronie internetowej inicjatywy znajduje się oficjalna mapa, na której wyróżniono placówki przyjazne mamom Rh-.
Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!
Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.
Polskie fundacje ponownie ze wsparciem od The Starbucks Foundation
W tegorocznej edycji programu Global Community Impact Grants wyróżniono dwie polskie organizacje, które działają na rzecz poprawy sytuacji młodych. Są to Fundacja Joanny Radziwiłł „Opiekuńcze Skrzydła” oraz Fundacja Sarigato. Wsparcie trafiło do 80 organizacji z 46 krajów na całym świecie.
Makowiec Idealny – Tradycyjna Receptura z Masą Makową HELIO
Makowiec to klasyk polskich stołów, szczególnie w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale smakuje wyśmienicie przez cały rok.