Artykuły prasowe
Karnawałowe eksperymenty kulinarne z DYNACOOK (przepisy)
W czasie karnawału, gdy domy są wypełnione radością, muzyką i zapachem pysznych potraw, nowoczesne sprzęty kuchenne stanowią niezastąpioną pomoc w przygotowaniach do udanej celebracji. Szczególną rolę odgrywają tu płyty kuchenne – takie jak te w technologii gaz pod szkłem.
Wiodący dystrybutor artykułów spożywczych na rynku rumuńskim, DRIM Daniel Distributie FMCG S.R.L., d
Jubileuszowy dla marki rok 2023 Grupa Żabka zakończyła zawarciem umowy nabycia udziałów większościowych w efekcie partnerstwa z jednym z liderów dystrybucji FMCG w Rumunii – DRIM Daniel Distributie. Transakcja zostanie sfinalizowana po spełnieniu wszelkich wymogów regulacyjnych.
Makowa Baklava HELIO
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko magia rodzinnych spotkań, ale przede wszystkim czas spędzony na ich przygotowaniu.
Świąteczne Magiczne Owocowe inspiracje: mieszanka owoców suszonych Helio w roli głównej
Święta coraz bliżej. Już w powietrzu czuć aurę Bożego Narodzenia, w domach trwają porządki i przygotowania.
Włoski przepis na przerwę świąteczną w stylu „dolce far niente”.
Po przedświątecznym pędzie i pracowitym mijającym roku, w nadchodzące wolne dni koniecznie trzeba choć na chwilę się zatrzymać, zrelaksować, dobrze zjeść, powylegiwać się przed ekranem i pomarzyć… o Emilii Romanii. Bo chyba nikt nie ma lepszej recepty na „słodkie nicnierobienie” niż Włosi.
Uczniowie będą trenować ucho. Multimedialne wsparcie dla szkolnych logopedów
Trzynaście szkół z siedmiu województw otrzymało nowoczesne narzędzia dla gabinetów logopedycznych. Dzięki dołączeniu przez wydawnictwo Ei System do programu „Logopeda w każdej szkole i przedszkolu” fundacji Ogólnopolski Operator Oświaty.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Emocje i psychika na warsztat – wyjątkowy projekt dla mieszkańców Jeleniej Góry
W najbliższą sobotę 11 stycznia, w Galerii Nowy Rynek odbędzie się wyjątkowe spotkanie dla mieszkańców Jeleniej Góry, którzy chcą bliżej przyjrzeć się własnemu zdrowiu psychicznemu. Inicjatywa „Odważ się na zmianę. Zadbaj o to, co niewidzialne” została przygotowana przez studentów psychologii KANS.
Zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem wzrasta o 40 proc. w miesiącach zimowych
Z najnowszych danych wynika, że zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem w okresie między listopadem a marcem wzrasta nawet o 40 proc. Misją Waterdrop jest eliminacja plastiku w formie jednorazowych butelek ze środowiska naturalnego.
Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.
Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.
Najczęściej czytane artykuły:
Grisport – masz świat do odkrycia!
Masz nowe miejsca do odkrycia i wyższe szczyty do zdobycia – pozwól, aby ruch Cię poniósł i zacznij swoją wyprawę w butach marki Grisport. Ta włoska firma od niemal 50 lat specjalizuje się w produkcji obuwia rekreacyjnego i outdoorowego.
HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.
Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.
Gdy zimno, rozgrzej się w saunie
Saunowanie jest nie tylko przyjemnym sposobem na rozgrzanie się w chłodne dni, ale również przynosi wiele korzyści zdrowotnych i błogi relaks. Regularne korzystanie z sauny wspiera organizm zarówno fizycznie, jak i psychicznie.
Światło czerwone i jego długość fali: Jak wpływa na zdrowie?
Światło czerwone to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego, który charakteryzuje się długością fali od 600 do 650 nanometrów (nm).
Szpital Karowa na mapie placówek przyjaznych mamom Rh-
Kampania społeczna Przyjaźni Mamom Rh- ma na celu podniesienie świadomości społecznej na temat konfliktu serologicznego oraz zapewnienie dostępu do profilaktyki śródciążowej. Dlatego na stronie internetowej inicjatywy znajduje się oficjalna mapa, na której wyróżniono placówki przyjazne mamom Rh-.
Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!
Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.
Polskie fundacje ponownie ze wsparciem od The Starbucks Foundation
W tegorocznej edycji programu Global Community Impact Grants wyróżniono dwie polskie organizacje, które działają na rzecz poprawy sytuacji młodych. Są to Fundacja Joanny Radziwiłł „Opiekuńcze Skrzydła” oraz Fundacja Sarigato. Wsparcie trafiło do 80 organizacji z 46 krajów na całym świecie.
Makowiec Idealny – Tradycyjna Receptura z Masą Makową HELIO
Makowiec to klasyk polskich stołów, szczególnie w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale smakuje wyśmienicie przez cały rok.