Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Cebulka marynowana złota OLE! Przekąska, która urzeka smakiem

2024-01-03

Cebulka marynowana złota OLE! to warzywna przekąska, która intryguje smakiem i zachwyca chrupkością. Wyśmienicie pasuje do dań mięsnych i sałat, ale równie dobrze sprawdzi się jako samodzielna warzywna zakąska, podczas spotkań towarzyskich i przyjęć.

więcej »
Jakość i bezpieczeństwo. Jak stworzyć innowacyjny produkt?

Jakość i bezpieczeństwo. Jak stworzyć innowacyjny produkt?

2024-01-03

Rynek suplementów diety jest najszybciej rozwijającym się segmentem farmaceutycznym i biotechnologicznym. Zgodnie z badaniem firmy PMR, w 2018 roku wartość tego sektora w Polsce wynosiła 5,4 mld zł. Do końca 2023 roku prognozowany jest średnioroczny wzrost jego wartości na poziomie 3-5%.

więcej »

Zielony krok w kolejny rok, czyli noworoczne ekopostanowienia

2024-01-03

Początek roku to czas podsumowań oraz snucia planów na przyszły rok. Styczeń to miesiąc zmian, nowej energii i chęci do działania. To też doskonały moment na wdrożenie postanowień. Do listy warto dopisać te, które przyniosą korzyści zarówno dla środowiska, jak i zasobności naszego portfela.

więcej »

Pierwsi turyści polecieli z Join UP! Polska na rajską Sri Lankę

2024-01-02

Pierwsza grupa turystów Join UP! Polska rozpoczęła już wakacje na Sri Lance. 23 grudnia 2023 roku odbył się lot z Katowic do lankijskiej Mattali. Na pokładzie samolotu znalazło się 150 pasażerów. 28 grudnia Join UP! zainaugurował lot z Warszawy.

więcej »

Skutki świątecznego obżarstwa

2023-12-29

Polska tradycja świąteczna, pełna tradycyjnych smaków, niestety często zamienia się w nie do końca świadome obżarstwo. Teraz, gdy świąteczne emocje powoli opadają, warto zastanowić się, jak zniwelować skutki nadmiernego objadania się – szczególnie, że przed nami jeszcze zabawy noworoczne.

więcej »
30 grudnia Dzień Serka Wiejskiego – pomysł na poświąteczne świętowanie!

30 grudnia Dzień Serka Wiejskiego – pomysł na poświąteczne świętowanie!

2023-12-29

Dzień Serka Wiejskiego to święto, które ma dość nietypowe korzenie. Jego geneza wiąże się bowiem z humorystycznym wpisem jednego z twórców serwisu Nonsensopedia, który w 2012 roku uzupełnił kalendarz świąt nietypowych, oznaczając datę 30 grudnia jako Dzień Serka Wiejskiego.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Emocje i psychika na warsztat – wyjątkowy projekt dla mieszkańców Jeleniej Góry Emocje i psychika na warsztat – wyjątkowy projekt dla mieszkańców Jeleniej Góry
W najbliższą sobotę 11 stycznia, w Galerii Nowy Rynek odbędzie się wyjątkowe spotkanie dla mieszkańców Jeleniej Góry, którzy chcą bliżej przyjrzeć się własnemu zdrowiu psychicznemu. Inicjatywa „Odważ się na zmianę. Zadbaj o to, co niewidzialne” została przygotowana przez studentów psychologii KANS.

Zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem wzrasta o 40 proc. w miesiącach zimowych Zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem wzrasta o 40 proc. w miesiącach zimowych
Z najnowszych danych wynika, że zanieczyszczenie odpadów papierowych plastikiem w okresie między listopadem a marcem wzrasta nawet o 40 proc. Misją Waterdrop jest eliminacja plastiku w formie jednorazowych butelek ze środowiska naturalnego.

Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.

Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji! Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Grisport – masz świat do odkrycia! Grisport – masz świat do odkrycia!
Masz nowe miejsca do odkrycia i wyższe szczyty do zdobycia – pozwól, aby ruch Cię poniósł i zacznij swoją wyprawę w butach marki Grisport. Ta włoska firma od niemal 50 lat specjalizuje się w produkcji obuwia rekreacyjnego i outdoorowego.

HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza” HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice - każde danie na zawołanie
Krupczatka jest pszenną mąką, którą stosuje się głównie w daniach mącznych i pieczenia kruchych wypieków. Charakteryzuje się jasnym, kremowym odcieniem oraz zwiększoną granulacją, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce.

Gdy zimno, rozgrzej się w saunie Gdy zimno, rozgrzej się w saunie
Saunowanie jest nie tylko przyjemnym sposobem na rozgrzanie się w chłodne dni, ale również przynosi wiele korzyści zdrowotnych i błogi relaks. Regularne korzystanie z sauny wspiera organizm zarówno fizycznie, jak i psychicznie.

Światło czerwone i jego długość fali: Jak wpływa na zdrowie?
Światło czerwone to rodzaj promieniowania elektromagnetycznego, który charakteryzuje się długością fali od 600 do 650 nanometrów (nm).

Szpital Karowa na mapie placówek przyjaznych mamom Rh-
Kampania społeczna Przyjaźni Mamom Rh- ma na celu podniesienie świadomości społecznej na temat konfliktu serologicznego oraz zapewnienie dostępu do profilaktyki śródciążowej. Dlatego na stronie internetowej inicjatywy znajduje się oficjalna mapa, na której wyróżniono placówki przyjazne mamom Rh-.

Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji! Zimowe smaki w Starbucks® to prawdziwa uczta dla fanów pistacji!
Nowy rok to doskonały moment na wypróbowanie czegoś innego. Zimowe menu Starbucks® z pistacjowymi nowościami będzie idealną okazją! Od 7 stycznia w kawiarniach dostępne będą limitowane Pistachio Flavour Latte oraz nowe, pistacjowe wypieki!

Starbucks z zaskakującymi nowościami. Marka wprowadza na polski rynek napój proteinowy z kawą
Do portfolio Starbucks, w ramach partnerstwa z Arla Foods, dołączy napój proteinowy z kawą. To pierwszy tego typu produkt marki w tej kategorii, dostępny w Polsce.

Polskie fundacje ponownie ze wsparciem od The Starbucks Foundation Polskie fundacje ponownie ze wsparciem od The Starbucks Foundation
W tegorocznej edycji programu Global Community Impact Grants wyróżniono dwie polskie organizacje, które działają na rzecz poprawy sytuacji młodych. Są to Fundacja Joanny Radziwiłł „Opiekuńcze Skrzydła” oraz Fundacja Sarigato. Wsparcie trafiło do 80 organizacji z 46 krajów na całym świecie.

Makowiec Idealny – Tradycyjna Receptura z Masą Makową HELIO Makowiec Idealny – Tradycyjna Receptura z Masą Makową HELIO
Makowiec to klasyk polskich stołów, szczególnie w czasie świąt Bożego Narodzenia, ale smakuje wyśmienicie przez cały rok.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito