Zainspiruj się warzywnie z Bonduelle!
Czy Polacy gotują w domach? Zdecydowanie tak! Robimy to coraz częściej, a grupa osób, które każdego dnia przygotowują samodzielnie posiłki znacząco się poszerza. Często jednak brakuje nam pomysłów na domowe potrawy – zarówno te codzienne, jak i przeznaczone na wyjątkowe okazje. Z pomocą przychodzi Bonduelle - warzywny ekspert od pokoleń. Już ponad tysiąc pomysłów na dania z wykorzystaniem warzyw i innych składników roślinnych można znaleźć w serwisie Warzywne Inspiracje.
Kulinarnych inspiracji potrzebują nie tylko ci, którzy stawiają „pierwsze kroki" w kuchni, ale też prawdziwi pasjonaci domowego gotowania. Bonduelle ma proste rozwiązanie - to serwis Warzywne Inspiracje, zawierający przepisy i porady, jak przyrządzać dania z wykorzystaniem warzyw, strączków, kasz oraz roślinnych makaronów. Warzywne Inspiracje to szeroki wybór pomysłów na potrawy mięsne, a także wegetariańskie i wegańskie. Niezależnie od kulinarnych upodobań, każdy znajdzie tu coś dla siebie. - Dieta bogata w warzywa i składniki roślinne jest dobra dla nas i dla naszej planety, ale też po prostu wyjątkowo smaczna - mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu z Bonduelle Polska. - Nasze przepisy to najlepszy dowód na to. Chcemy, by każdy się przekonał, że z dobrymi warzywami można przyrządzić niemal wszystko, nawet słodkości.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Warzywne Inspiracje Bonduelle to szeroki zbiór przepisów zgodnych z najnowszymi trendami kulinarnymi, jak również wywodzących się z tradycyjnej kuchni polskiej. W serwisie pojawił się już tysięczny wpis - łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Tutaj znaleźć można także podpowiedzi jak zachęcić dzieci do jedzenia większej ilości warzyw; jak sprawić, aby świąteczne danie było nie tylko smakowite, ale też pięknie podane; co przyrządzić, by wzbogacić swoją dietę w konkretny składnik odżywczy.
To doskonały i praktyczny kulinarny poradnik gotowania dla każdego!
Tysięczny przepis z Warzywnych Inspiracji -
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem
Składniki:
1 opakowanie Szpinaku 1000 listków Bonduelle 750 g
500 g fileta z łososia bez skóry
500 g gotowego ciasta francuskiego
10 g ostrej musztardy
10 g masła
2 ząbki czosnku
1 jajko
Kilka listków bazylii
Sól i pieprz
Przygotowanie
Masło roztapiamy w niewielkim rondelku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę. Mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy. Z papieru wycinamy kształt ryby. Następnie docinamy płat ciasta francuskiego według szablonu. Wycinamy w ten sposób 2 części ryby. Pierwszy płat ciasta smarujemy rozkłóconym białkiem. Układamy filet z łososia, pozostawiając brzegi wolne. Łososia smarujemy miksturą z masła, czosnku i musztardy. Oprószamy solą i pieprzem. Rozmrożony na sicie szpinak oraz listki bazylii delikatnie rozkładamy na łososiu. Oprószamy solą i pieprzem. Całość przykrywamy drugim płatem ciasta i sklejamy obie części. Tak przygotowaną rybę smarujemy żółtkiem, a następnie za pomocą okrągłej foremki i noża zaznaczamy na cieście głowę, łuski i płetwy. Z resztek ciasta robimy oko. Rybę pieczemy 25 minut w temp. 190℃.
Smacznego!
Nadesłał:
milkas
|