Wyśmienity Sernik Toblerone


Wyśmienity Sernik Toblerone
2013-03-11
Któż z nas nie uśmiecha się na samą myśl o charakterystycznym, trójkątnym kawalku Toblerone - wyśmienitej, szwajcarskiej czekolady z miodem, migdałami i nugatem…

Od dziś powodów do radości będzie jeszcze więcej – a to za sprawą wyjątkowego przepisu na niezwykły w smaku i zachwycający wyglądem SERNIK TOBLERONE.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Składniki na spód:

*160 g ciastek typu digestive, *  50 g roztopionego masła 

Składniki na masę serową:

*250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników,

*300 ml śmietany kremówki 36%, *100 g batonika Toblerone bardzo drobno posiekanego, *120 g białej czekolady

Ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze wymieszać (można zrobić to mikserem). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać (lub zmiksować). Dodać pokruszone Toblerone i wymieszać. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce. Sernik podawać ozdobiony np. wiórkami czekolady. SMACZNEGO!  www.indexfood.pl


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl