Pizza z TABASCO® - idealna para na zimę


Pizza z TABASCO® - idealna para na zimę
2012-10-26
W grudniu już na samą myśl o wyjściu z domu robi się nieprzyjemnie. Niemal ciągle pada, wieje, a do domu przychodzimy zziębnięci i tęsknimy za polarowym kocem i czymś gorącym do picia lub jedzenia. W takie dni, gdy na zewnątrz szaleje chłód i spacer do sklepu jest ostatnią rzeczą na którą ma się och

Im bardziej spada temperatura, tym bardziej rośnie chęć na tłuste potrawy. Smakowite wędliny, kiełbasy i różnorakie, aromatyczne sery znów wracają do łask i coraz częściej pojawiają się na stołach. Gdy marzymy o ciepłym posiłku, od razu na myśl przychodzą nam  pieczone dania a w tym także szybka i uwielbiana przez miliony ludzi na świecie, pizza. Choć wariacji na jej temat jest wiele, większość tradycyjnych składników, zwyczajnie się „przejadło". Jak wprowadzić w to popularne danie trochę finezji? Najłatwiej - aromatycznymi sosami. Zamarynowanie kurczaka w Teriyaki nadaje mięsu niesamowitej słodyczy, a jako dodatek z pewnością przypadnie do gustu fanom pizzy hawajskiej. Osoby preferujące delikatne smaki, chętnie sięgną po lekko kwaskowaty sos tysiąca wysp. Dla miłośników mocniejszych wrażeń, ideałem będzie linia sosów TABASCO®, w której każdy ma inny aromat i skalę ostrości. Najostrzejszy z sosów to wywodzący się z gorącej Jamajki sos TABASCO® Habanero. Następny w kolejności jest uniwersalny sos TABASCO® Original, zielony sos TABASCO® Green Jalapeño oraz TABASCO® Garlic Pepper uzupełniony o delikatną nutę czosnku.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Sosów TABASCO® można bez obaw dodawać do wszelkich potraw, bo jego produkcja opiera się wyłącznie na bazie naturalnych składników. Klasyczny sos TABASCO® dojrzewa przez 3 lata w dębowych beczkach i jest produkowany według starej, oryginalnej receptury, wyłącznie z trzech składników: zrywanych ręcznie strączków czerwonej papryki Tabasco (odmiana chili), octu i soli. Oryginalny skład sosów sprawia, że ich aromat nie dominuje nad smakiem potrawy, lecz dodatkowo go wzbogaca i podkreśla. Dzięki temu, jest szeroko znany i bardzo ceniony przez smakoszy i mistrzów kuchni na całym świecie. Sosy TABASCO®  to amerykańska marka, o ugruntowanej, międzynarodowej pozycji, która już od ponad 140 lat nadaje potrawom ostry i wyjątkowy smak.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

5_tka

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl