Chrup na zdrowie, czyli Kalafior panierowany od firmy Aves


Chrup na zdrowie, czyli Kalafior panierowany od firmy Aves
2012-10-11
Kalafiora można przygotować na wiele sposobów, ale najlepiej smakuje z bułką tartą. Dla wszystkich zwolenników takiej formy podania, Aves stworzył propozycję równie smaczną, jednak dużo łatwiejszą w przygotowaniu – głęboko mrożony Kalafior panierowany.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:
Kawałki soczystego, świeżego kalafiora obtoczone złocistą, chrupiącą, idealnie doprawioną panierką to potrawa gotowa do spożycia po kilkuminutowej obróbce termicznej.


Kalafior – odmiana kapusty warzywnej, pochodzi z Cypru, dlatego początkowo nazywano go kapustą cypryjską.  Uprawiany już w starożytnym Rzymie I Grecji, do Polski dotarł na przełomie XVI I XVII wieku i do dziś cieszy się w naszym kraju bardzo dużą popularnością. Cenimy go za właściwości zdrowotne i smakowe, a możliwość przyrządzenia go na wiele sposobów zaspokaja wiele gustów.  Aves proponuje wypróbować wersji ze swojej oferty – Kalafior panierowany, stanowiący ciekawe połączenie kalafiora i chrupiącej bułki tartej. Po usmażeniu na rozgrzanym oleju, w temperaturze 150 °C- 160 °C, przez około 4 – 5 minut stanowi pomysł na pożywną, idealną na każdą okazję, przekąskę lub smaczny i ciekawy dodatek do dań głównych.

Aves synonim doskonałej jakości

Szybko, smacznie i zdrowo. Czy takie połączenie jest możliwe? Aves, specjalizujący się w produkcji dań gotowych, głęboko mrożonych, zapewnia swoich odbiorców, że tak. Wyroby z oferty firmy pochodzące z wysokiej jakości surowców od sprawdzonych dostawców są doskonałe w smaku, łatwe w przygotowaniu i co ważne są zgodne z normami i standardami Unii Europejskiej.  Potwierdzeniem wysokiej jakości i walorów smakowych produkowanych wyrobów są zdobywane przez firmę Aves wyróżnienia i nagrody za konkretne produkty, takie jak certyfikat przyznany w programie "Doceń Polskie" lub dyplom w konkursie Perły Rynku FMCG 2012. Dostarczanie produktów spełniających indywidualne wymagania klientów jest podstawą polityki firmy, dlatego w ofercie znajdują się zarówno dania mięsne garmażeryjne, jak i wegetariańskie. Dla tych ostatnich Aves przygotował pyszną propozycję – Kalafiora panierowanego, w 400 gramowym opakowaniu.

Czas to pieniądz

Samodzielne gotowanie należy do zajęć czasochłonnych, dlatego coraz częściej decydujemy się na zakup dań gotowych. Czas poświęcony na ich przyrządzenie jest nieporównywalnie krótszy, a jakość w przypadku produktów z oferty Aves nie odbiega od domowych posiłków. Nowość - głęboko mrożony, Kalafior panierowany jest tego najlepszym przykładem. Jego skład stanowi 85 % najlepszej jakości kalafiora i 15 % panierki. Kawałki warzyw zanim trafią w ręce konsumentów są starannie selekcjonowane, delikatnie rozdzielane na różyczki i następnie obtoczone w delikatnej, aromatycznej panierce, wyprodukowanej z naturalnych składników, takich jak mąka, woda, drożdże i przyprawy. Panierka, po usmażeniu dodaje potrawie walorów smakowych, zapachowych i wizualnych co docenią wszyscy, którym przeszkadza specyficzny, mało przyjemny zapach wydzielający się podczas gotowania kalafiora.

Jedz na zdrowie

Głębokie mrożenie to najlepsza metoda konserwacji żywności. Pozwala zachować dobry smak, kolor i wartości odżywcze mrożonych produktów. Kalafior panierowany od firmy Aves jest zatem nie tylko smaczną, ale i zdrową potrawą. Kalafior bowiem jest zaliczany do cenniejszych warzyw z uwagi na walory smakowe, dietetyczne i skład. Kaloryczność tego warzywa jest niemal znikoma – ok. 20 kcal na 100 g. Kalafior zawiera substancje, które wspomagają nasz układ immunologiczny, ponieważ obecny w nim sulforan, pobudza enzymy o działaniu przeciwnowotworowym. Kalafior zawiera między innymi witaminy: K, B1, B2, B6, C. każdej średnio po kilkanaście procent rekomendowanego dziennego zapotrzebowania oraz po kilka procent RDA - potasu, manganu, żelaza, magnezu.  Wszystkie te składniki wpływają pozytywnie zarówno na nasz układ krwionośny, nerwowy oraz odpornościowy.  Regularne spożywanie tego warzywa jest zatem niezwykle korzystne dla naszego organizmu.

Kalafior panierowany to nie tylko idealny sposób na szybką i smaczną przekąskę w ciągu zabieganego dnia, ale także na prowadzenie zdrowego trybu życia.  Głęboko mrożone warzywa z oferty firmy Aves są bowiem pełnowartościowymi produktami, które ułatwią prace w kuchni i wpłyną korzystnie na naszą dietę.


Kalafior panierowany:

Masa netto: 400 g
Cena brutto: 5, 50 zł
Producent: Aves Sp. z o.o.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Aves Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku od 1990 roku to rodzinna firma, z wieloletnim doświadczeniem w przetwórstwie drobiu i produkcji wędlin. W swojej ofercie posiada szeroką gamę wędlin z mięsa drobiowego, a także produktów głębokomrożonych. Potwierdzeniem wysokiej jakości i walorów smakowych produkowanych wyrobów są zdobywane od lat wyróżnienia i nagrody, a także otrzymane certyfikaty, m.in. w 2004 r. certyfikat zgodności systemu jakości z Normą ISO 9001 i systemu HACCP oraz certyfikaty IFS i BRC w 2007r.

Aves Sp. z o.o.

98-220 Zduńska Wola
Gajewniki 16
tel.: +48 (43) 823 37 74
www.aves.pl

Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl