Bułka tarta od firmy Krawpak, dla odżywiających się świadomie
Przygotowując zdrowy posiłek każdy składnik, wchodzący w jego skład ma znaczenie. Nie wystarczy skupić się tylko na głównych ingredientach, dodatki także są istotne - nawet bułka tarta powinna pochodzić z najlepszych źródeł i sprawdzonych surowców.
Krawpak prezentuje nowość w swojej ofercie - Bułkę tartą razową w opakowaniu 400 gramowym, która powstaje na skutek przetarcia bułek wypiekanych z mąki razowej w piekarni na terenie firmy, co gwarantuje najwyższą jakość tego produktu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Bułka tarta – kulinarny niezbędnik
Krawpak to rodzinne przedsiębiorstwo z Tomaszowa Lubelskiego, które od 1990 roku działa na rynku konfekcjonowanych, sypkich artykułów spożywczych. Staranny dobór składników i działanie nastawione na dbałość o jakość produktów, zyskały firmie FPHU Krawpak rzeszę zadowolonych klientów. Bułka tarta razowa w naszej tradycji kulinarnej jest jednym z tych artykułów spożywczych, którego jak cukru, soli czy mąki w kuchni zabraknąć nie może. Bułka tarta cieszy się bowiem wszechstronnym zastosowaniem. Wykorzystywana między innymi jako składnik panierki, zwiększa walory smakowe, wizualne i zapachowe filetom rybnym, mięsnym i krokietom. Używa się jej również do posypywania formy na ciasta, co zapobiega przywieraniu wypieku. Dodanie bułki tartej do zmielonego mięsa zwiększa natomiast jego spoistość i gęstość. Skoro jest ona wyrobem tak często używanym w naszej kuchni powinniśmy zwrócić szczególną uwagę, aby składała się ze zdrowych i najlepszej jakości produktów, takich jak mąka razowa.
Z mąki razowej – dla zdrowia
Bułka tarta powstaje wskutek zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Proces technologiczny nie jest skomplikowany, dużo bardziej istotny jest wybór surowca. Firma Krawpak, aby mieć pewność, że w mieszance nie znajdą się niechciane dodatki, sama wypieka bułki, które następnie zostają przetarte. Mąka razowa oraz drożdże to jedyne składniki, z których wyrabiane jest ciasto. Jak wiadomo pieczywo razowe jest zdecydowanie zdrowsze od białego. Wyrabiane jest z mąki razowej, tzn. z wyprodukowanej przez jednorazowe ( stad nazwa: jeden raz,) grube zmielenie ziarna, dlatego często zawiera otręby i ma ciemniejsze zabarwienie niż mąka biała, która jest wielokrotnie przesiewana. Pieczywo razowe posiada większą ilość błonnika i związków mineralnych niż chleb biały – który jest wynikiem większego udział drobin pochodzących z łupin ziarna, gdzie gromadzą się te wartościowe składniki. Mamy wówczas pewność, że dostarczamy naszemu organizmowi wszystkiego co potrzebne do jego prawidłowego funkcjonowania i dobrego samopoczucia. Warto zatem zwracać większą uwagę na to, co jemy i wybierać produkty, takie jak razowa bułka tarta firmy Krawpak - nieprzetworzone i wyrabiane w tradycyjny sposób.
W ofercie firmy Krawpak odnajdziemy również inne rodzaje bułek tartych : Bułka kukurydziana, Bułka tarta luksusowa, Bułka tarta luksusowa gruba. Szeroki wybór, doskonała jakość, składniki pochodzące ze sprawdzonych źródeł dadzą gwarancję oryginalnych, pysznych i zdrowych posiłków.
Bułka tarta razowa :
Pojemność: 400 g
Cena brutto: 1,20 zł/ szt
Producent: FPHU Krawpak
Firma FPHU Krawpak to firma wyłącznie z polskim kapitałem. Od 1990 roku działa na rynku konfekcjonowanych sypkich produktów spożywczych, dostarczając konsumentom najwyższej, jakości artykuły żywieniowe, między innymi: ryż, kaszę, fasolę i bakalie. Staranny dobór składników od sprawdzonych dostawców i działanie nastawione na dbałość o jakość produktów, zyskały firmie FPHU Krawpak rzesze zadowolonych klientów.
FPHU Krawpak
Konfekcjonowanie Artykułów Spożywczych
Rogóźno Kolonia 29
22-600 Tomaszów Lubelski
Tel. (84)664 40 62
E-mail: krawpak@wp.pl
www.krawpak.pl
Nadesłał:
flypr
|