Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!


Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!
2021-06-10
Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Charakterystyczny smak czarnych oliwek zamknięty w niepozornym słoiku – poznaj Pastenę – pastę
z czarnych oliwek od OLE!
. Daj się zabrać w kulinarną, śródziemnomorską podróż, w której prym wiodą pobudzające zmysły aromaty i głęboki smak. Dzięki Pastenie OLE! każde danie i przekąska zmieni się w wyjątkowe kulinarną propozycję.

Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE! uwiedzie Cię od pierwszego otwarcia słoiczka. Już wtedy możesz cieszyć się jej niebanalnym smakiem, a jej zastosowań jest mnóstwo. Świetnie sprawdzi się jako pasta do grzanek, czy na przykład jako dip do Twoich ulubionych nachosów. Podkreśli smak Twoich ulubionych kotlecików warzywnych, burgerów czy mięs. Wystarczy odkręcić wieczko, aby śródziemnomorski klimat zagościł w Twojej kuchni.

Odkryj więcej kulinarnych pomysłów w PRZEPISNIKU OLE!https://bit.ly/340w1iQ



Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________________

Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

Pojemność: 250 ml

Cena: około 9 złotych

 

PRZEPIS: Placuszki z cukinii z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Składniki:

  • 1 cukinia

  • 1 jajko

  • 4 ziemniaki

  • 1 ząbek czosnku

  • ½ szklanki mąki

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 łyżki Pasteny – pasty z czarnych oliwek OLE! + do dekoracji

  • ½ pęczka natki pietruszki

  • 1 łyżeczka majeranku

  • sól, pieprz

Ziemniaki ścieramy na tarce (na średniej wielkości oczkach). Przekładamy na sitko, które stawimy nad miską (to co zostanie na dnie to skrobia, którą wykorzystamy, płyn odlewamy). Cukinie także ścieramy na tarce i łączymy z ziemniakami. Dodajemy jajko, mąkę, skrobię z ziemniaków, starty ząbek czosnku, pościekaną pietruszkę, majeranek, sól, pieprz oraz Pastenę – pastę z czarnych oliwek OLE!. Całość wyrabiamy. Smażymy na głębokim oleju (dzięki temu będą chrupkie) lub pieczemy je w 200C aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze śmietaną i odrobiną Pasteny OLE!. 


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl