Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Mróz szczypie nie tylko w nos

Mróz szczypie nie tylko w nos

2017-01-24

Zima to czas próby dla naszego organizmu – w tym, także dla oczu, które przecież są na zmianę czynników atmosferycznych znacznie bardziej wrażliwe niż na przykład nasza skóra. Jak zadbać o wzrok w mroźne miesiące, aby uchronić się przed ryzykiem podrażnień?

więcej »
Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!

Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!

2017-01-24

Już teraz możesz zacząć wielkie odliczanie do prawdziwej zabawy!

więcej »

Chcesz szusować po stoku? Sprawdź jak dobrać sprzęt

2017-01-24

Początki na nartach i snowboardzie do najprostszych nie należą. Zanim zaczniemy szusować trzeba skompletować sprzęt. Jak go wybrać i jakich błędów unikać?

więcej »
Mity na temat karmienia piersią

Mity na temat karmienia piersią

2017-01-24

Karmienie piersią niesie ze sobą liczne korzyści zarówno dla nowonarodzonego maluszka jak i jego mamy. Nie zawsze jest jednak łatwe, ponieważ narosło wokół niego wiele mitów, z którymi trzeba się rozprawić.

więcej »
100% naturalnego smaku!  Ruszyła nowa odsłona kampanii FRoSTY

100% naturalnego smaku! Ruszyła nowa odsłona kampanii FRoSTY

2017-01-24

16 stycznia br. na antenach stacji radiowych, telewizyjnych i w Internecie ponownie zagościł Piotr z FRoSTY. Promuje zarówno dobrze znane, flagowe produkty marki, jak i nowości.

więcej »

Rynek firm cateringowych atrakcyjny dla dostawców HoReCa

2017-01-24

Prognozy rozwoju rynku HoReCa w 2017 r. są obiecujące i zdecydowanie je wykorzystamy. Ten sektor to dla nas bardzo ważny, a sprzedaż produktów do tego kanału stanowi ponad 50% przychodów - mówi Łukasz Kotaniec, członek zarządu firmy Kotaniec, producenta sosów Folwark.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.

Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia

Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.

Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.

Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.

Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.

Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito