Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Gradówka: mała i niepozorna przeszkoda na drodze do zdrowia

Gradówka: mała i niepozorna przeszkoda na drodze do zdrowia

2017-02-08

Poważne dolegliwości, przysparzające ból i utrudniające codzienne funkcjonowanie, traktujemy zwykle z należytą uwagą i szybko reagujemy, udając się do lekarza. Często jednak, w przypadku drobnych kłopotów – a do takich możemy zaliczyć niepozorny guzek na powiece – całkowicie je ignorujemy...

więcej »

Wirus niszczy organizm. 80% zakażonych jest nieświadoma

2017-02-08

W Polsce nawet 200 tys. osób może żyć z wirusem HCV we krwi, z czego aż 80% jest nieświadoma zakażenia – pokazały wyniki badania przeprowadzonego w ramach projektu „Zapobieganie zakażeniom HCV”.

więcej »

Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli

2017-02-08

Jakie mięso kupujemy? To sprawdziła Inspekcja Handlowa i wykryła nieprawidłowości w co drugim sklepie. W większości przypadków zastrzeżenia dotyczyły błędnego oznakowania. Ponad 37 proc. (474) skontrolowanych partii było niewłaściwie oznakowanych.

więcej »
Musli, jogurt, szarlotka i nutka ananasa dla najmłodszych,  czyli o nowych deserkach Gerber

Musli, jogurt, szarlotka i nutka ananasa dla najmłodszych, czyli o nowych deserkach Gerber

2017-02-08

Dzięki marce Gerber rodzice i maluszki mają dostęp do nowych atrakcyjnych deserów, w których smakowitym owocom towarzyszą jogurt i produkty zbożowe.

więcej »
W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

2017-02-08

Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. A wszystko zaczęło się kilkadziesiąt minut temu, kiedy chcieliśmy nadać daniu najlepszy smak, ten oczekiwany przez naszych najbliższych.

więcej »
Dlaczego powinniśmy używać poduszek ortopedycznych?

Dlaczego powinniśmy używać poduszek ortopedycznych?

2017-02-08

Dzieci to nasze największe skarby. Dbamy o nie od momentu narodzin. Obserwujemy każdy jego ruch, zachowanie… W przypadku najmłodszych dzieci jak wiemy trzeba zachować szczególną ostrożność.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

CocoACH! w orzechowej odsłonie CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.

Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia

CocoACH! w orzechowej odsłonie CocoACH! w orzechowej odsłonie
Wawel rozwija markę CocoACH! wprowadzając do linii nowy smak - orzech laskowy. To prawdziwa podróż do krainy zmysłów, gdzie kremowe nadzienie wzbogacone delikatną kremową pastą z orzechów laskowych spotyka się z aksamitną kakaową otoczką, tworząc duet o głębokim wielowymiarowym charakterze.

Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.

Powstała Grupa Robocza ds. zaawansowanej praktyki pielęgniarskiej
W odpowiedzi na rosnące potrzeby systemu ochrony zdrowia powołano Grupę Roboczą ds. Zaawansowanej Praktyki Pielęgniarskiej w Anestezjologii i Intensywnej Opiece w ramach Koalicji na rzecz Bezpieczeństwa Szpitali.

Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.

Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.

Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.

Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito