Poradnik Zdrowia - dieta, porady, zdrowe odżywianie, artykuly

Artykuły prasowe

Algi morskie oczyszczają i regenerują skórę

Algi morskie oczyszczają i regenerują skórę

2018-02-02

Algi z czystych wód Morza Północnego to bogate źródło minerałów, witamin i kwasów tłuszczowych. Odżywiają, nawilżają i ujędrniają skórę, poprawiają jej koloryt, są także pomocne w przypadku podrażnień czy trądziku.

więcej »
Zróżnicowana i wartościowa dieta maluszka EKOLOGICZNE MLEKO NASTĘPNE 2 NA BAZIE MLEKA KOZIEGO Holle

Zróżnicowana i wartościowa dieta maluszka EKOLOGICZNE MLEKO NASTĘPNE 2 NA BAZIE MLEKA KOZIEGO Holle

2018-02-01

Marka Holle znana na całym świecie z najwyższej jakości ekologicznej żywności na dzieci i niemowląt, proponuje rodzicom i ich maluszkom EKOLOGICZNE MLEKO NASTĘPNE 2 NA BAZIE MLEKA KOZIEGO jako alternatywę dla tradycyjnego mleka modyfikowanego wytwarzanego z krowiego mleka.

więcej »
Kochaj i nie przepłacaj!

Kochaj i nie przepłacaj!

2018-02-01

Walentyki cieszą się coraz większą popularnością wśród Polaków. Nic dziwnego – dzień zakochanych to idealny moment na pokazanie najbliższym, jak bardzo ich cenimy. Jak jednak trafić w gust ukochanej osoby, stojąc przed tak dużym wyborem upominków?

więcej »
3 sposoby na dobre samopoczucie przez cały rok!

3 sposoby na dobre samopoczucie przez cały rok!

2018-02-01

Nadmiar obowiązków w życiu codziennym sprawia, że często zapominamy o dbaniu o siebie. Przez taki stan rzeczy stajemy się zestresowani, drażliwi, a co gorsza podatni na różne choroby.

więcej »

Jak zmieniły się normy żywienia dla dzieci?

2018-02-01

Instytut Żywności i Żywienia opublikował w grudniu 2017 roku aktualizację norm żywienia z 2012 roku!

więcej »
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

2018-02-01

XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość Dzień Kundelka – podaruj dom, zyskaj miłość
25 października obchodzimy Dzień Kundelka – wyjątkowe święto naszych niezawodnych przyjaciół.

Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego Nowe dane potwierdzają: Kofeina zwiększa wydolność i poprawia pracę płuc podczas wysiłku fizycznego
Badanie wykazało, że kofeina w dawkach 3-6 mg/kg może zwiększyć wydolność organizmu nawet o 7% i zmniejszyć odczucie zmęczenia podczas treningu. Uczestnicy osiągali lepsze wyniki i większą energię niż grupa placebo. Taką dawkę kofeiny oferują kapsułki Microenergy Turbo Boost od Waterdrop.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop Aż 73 proc. Polaków popiera system kaucyjny. Najnowsze dane Waterdrop
Blisko 75% Polaków popiera system kaucyjny wprowadzony 1 października. Badanie Waterdrop pokazuje, że konsumenci planują częściej korzystać z butelek wielorazowych i oddawać opakowania zwrotne, ograniczając zakup napojów w plastiku.

Świętujemy Dzień Pierogów: wzrost zamówień o 15% jesienią. Gdy robi się chłodno, zamawiamy pierogi
Gdy dni stają się krótsze, a za oknem coraz częściej pojawia się chłód i deszcz, Polacy chętniej sięgają po dania, które przywołują wspomnienia rodzinnych spotkań i dają poczucie domowego ciepła.

Kawior z kety – czerwone złoto z dzikiego łososia o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej
Kawior z kety – wyjątkowy czerwony kawior z dzikiego łososia

Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii Odkryj park Manor House SPA podążając ścieżkami natury, energii i historii
Zabytkowy park w Chlewiskach zyskał nowe oblicze. Szlaki przyrodniczy, historyczny i energetyczny zachęcają do zwiedzania posiadłości i uważnego zanurzenia się w naturze. Tu każdy krok prowadzi ku harmonii, tak pożądanej we współczesnym świecie.

Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja Operacja zaćmy - przygotowanie, przebieg i rekonwalescencja
Operacja zaćmy to procedura polegająca na usunięciu zmętniałej soczewki i zastąpieniu jej soczewką sztuczną.

Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski Jedzenie, emocje i akceptacja siebie – inspirujące spotkanie z Karoliną Gruszecką w Galerii Pomorski
Galeria Pomorska zaprasza na kolejne wydarzenie w ramach nowego cyklu „GP Loves You!”. Już w sobotę 18 października w Kinie Helios w galerii odbędzie się wykład Karoliny Gruszeckiej, psychodietetyczki i trenerki personalnej, poświęcony budowaniu zdrowej relacji z jedzeniem i samym sobą.

Nowy Rynek otwiera SPOTkanko – przestrzeń spotkań, warsztatów i inspiracji dla mieszkańców Jeleniej
Już w piątek 17 października w galerii Nowy Rynek odbędzie się oficjalne otwarcie SPOTkanka – nowej przestrzeni warsztatowo-dyskusyjnej, stworzonej z myślą o mieszkańcach Jeleniej Góry. Regularnie odbywać się tu będą dwa cykle spotkań pt. „Fajni Lokalni” oraz „Środy na własnym szlaku”.

Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach Jak przygotować balkon na wiosnę? Plan działania w 5 krokach
Cieplejsze dni i pierwsze promienie słońca budzą w nas energię do działania i chęć otaczania się zielenią. Zimowy, często zaniedbany balkon, może w jedno popołudnie zacząć zmieniać się w tętniącą życiem, prywatną oazę. Gdzie zacząć?

59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. 59% pracowników traci koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat.
Wielogodzinne korzystanie z ekranów obniża produktywność i szkodzi oczom. 7 na 10 pracowników doświadcza cyfrowego zmęczenia wzroku, a 6 przyznaje, że obniża ono ich koncentrację. Średni czas uwagi skrócił się trzykrotnie w ciągu 20 lat. O profilaktyce wzroku mówi Maria Boros, optometrystka Alensa.

Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa Rośnie skala wyzwań cyfrowego dzieciństwa
Najświeższy raport NASK - „Nastolatki” - rzuca mocne światło na skalę wyzwań, przed którymi stoi współczesna młodzież. Dane są alarmujące i jednocześnie niezwykle wymowne.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito