Wypasiona kanapka!


Wypasiona kanapka!
2021-05-28
Oto kulinarna inspiracja idealna dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na wzbogacenie codziennej diety w smaczne i odżywcze produkty pochodzenia roślinnego. Chrupiąca, zdrowa kanapka, którą można przygotować w naprawdę krótkim czasie - doskonała na piknik, śniadanie, kolację czy ekstra roślinną przekąskę!

Wypasiona kanapka

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Czas przygotowania: 15 minut

Liczba porcji: 5

Składniki:

Opakowanie żytniego pieczywa chrupkiego razowego Sante

5 rzodkiewek

1 łyżka octu ryżowego

Słoik pasztetu z soczewicy Lovege

200 g szparagów zielonych

50 g rukoli

Garść kiełków

Szczypta soli Sante

Szczypta pieprzu

2 łyżki oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny

50 g migdałów w skórce Sante

Pomidorki koktajlowe do podania

Przygotowanie:

Szparagi myjemy i odkrawamy zdrewniałe końcówki. Przecinamy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy szparagi około 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku i posypujemy skórką z cytryny. Na suchej patelni prażymy migdały, następnie siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobne plasterki, mieszamy z octem ryżowym. Chrupkie pieczywo smarujemy łyżką pasztetu z soczewicy Sante, na wierzch układamy szparagi, listki rukoli, plasterki rzodkiewki, kiełki i posypujemy posiekanymi migdałami. Przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak z pozostałymi kanapkami do wykończenia składników. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl