W roli głównej… ORZECHY HELIO!
Lubisz poznawać nowe smaki? Brak Ci pełnych inspiracji pomysłów? Chcesz przygotować pyszny posiłek dla swoich bliskich? Poznaj nasze propozycje! Lato to idealny moment, by zaskoczyć gości nowymi smakami. Zdrowa i pożywna kolacja, idealny lunch? Mamy dla Ciebie dwie propozycje!
Co powiesz na sałatkę z pieczonym burakiem, mozzarellą i… orzechami? To połączenie to idealna kompozycja smaków. Wystarczy, że przygotujesz kilka składników: cytrynę, oliwę z oliwek, mozzarellę, liście rukoli, buraki, sos i orzechy laskowe HELIO Natura.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Na początku upiecz buraka ( można użyć również już gotowych ugotowanych buraków), a po wystudzeniu pokrój go na małe kawałki. Orzechy upraż na patelni, podziel je na mniejsze części. Mozzarellę możesz podzielić na mniejsze kawałki. Połącz składniki z sosem stworzonym na bazie oliwy. Możesz dodać do niego kilka kropel wyciśniętej cytryny. Na talerzu ułóż liście rukoli i umieść na nich wymieszaną sałatkę. Posyp wszystko uprażonymi orzechami – nadadzą potrawie wyjątkowego smaku. Smacznego!
A może szukasz pomysłu, który sprawdzi się jako lunch w pracy? W tym wydaniu idealnie sprawdzi się sałatka z kiełkami i orzechami. Potrzebujesz mieszanki ulubionych kiełków (np. słonecznik, lucerna), pomidory, roszponkę, orzechy włoskie
i laskowe HELIO Natura, oliwę z oliwek i kilka sztuk świeżej rzodkiewki. Do tego przygotuj swój ulubiony, sałatkowy sos na bazie oliwy. Przepis na to danie jest bardzo prosty w przygotowaniu, a może stać się twoim lunchowym hitem. Orzechy upraż na patelni, warzywa pokrój w plastry. Następnie ostudzone już orzechy wymieszaj
z sosem i pozostałymi składnikami. Taki lunch z pewnością doda ci energii do dalszej pracy!
Orzechy HELIO Natura to idealny dodatek do różnych dań. Możesz przygotować z nimi pyszne śniadanie, deser, pełną aromatycznych smaków kolację. Pomysłów jest wiele! Zainspiruj się z HELIO i zostań kulinarnym pasjonatem w swojej własnej kuchni. Powodzenia!
Nadesłał:
syl
|