Sernik pomarańczowo-waniliowy


Sernik pomarańczowo-waniliowy
2017-12-18
Zdrowy sernik na święta!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

·         650 g chudego białego sera

·         4 sztuki jajka

·         100 g cukru brzozowego

·         Laska wanilii

·         1 łyżeczka skórki z pomarańczy

·         50 g rodzynek

 

 Wykonanie: Ser mielimy co najmniej 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. W misce ucieramy cukier z żółtkami. Laskę wanilii kroimy na pół, zbieramy łyżeczką nasiona i dodajemy do utartych żółtek. Dokładamy rodzynki, skórkę pomarańczy, ser i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę serową. Całość pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 18 stopni. 

 


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

olka3693

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl