PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!


PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!
2021-01-21
PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

 

·         3 pomidory (najlepiej sparzone i obrane ze skórki)

·         2-3 jajka

·         Kapary w oleju z ziołami OLE!

·         duża garść bazylii lub pietruszki

·         1 ząbek czosnku

·         1 duża łyżka masła

·         1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

·         sól, pieprz

 

Pomidory kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dorzucamy pomidory. Na dużym ogniu smażymy i czekamy aż płyn odparuje. Nie mieszamy lub robimy to bardzo delikatnie, aby pomidory nie stały się przecierem. Dodajemy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 4 min. Po ścięciu się jajek potrawę posypujemy posiekanymi ziołami i dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z zgrillowanym pieczywem.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl