Podróże ze smakiem HELIO!
Jesteś spragniony podróży, ale w tym roku ciężko będzie Ci spełnić marzenie o urlopie w ciepłych krajach? Nie martw się! Pamiętaj, że w inne miejsca możesz się przenieść również za pomocą... smaku! ;-)
Różne strony świata, różne kultury i smaki… Azjatycka zupa, szkockie scones, pasta tagliatelle… Czy wiesz, że z pomocą bakalii HELIO w łatwy i szybki sposób odtworzysz dania z różnych części świata? Dzięki suszonymi figom – zasmakujesz słonecznej Turcji, egzotyczne daktyle Deglet Nour przeniosą Cię myślami do Tunezji, Jackfruit przypomni Ci smak tajlandzkich przysmaków… Kulinarnych możliwości jest wiele – wystarczy wybrać te smaki, za którymi tęsknisz najbardziej! Dodaj do tego jeszcze szczyptę własnej, kulinarnej kreatywności, a będziesz się cieszyć smakiem upragnionych wakacji!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Sprawdź ofertę wszystkich produktów HELIO i… podróżuj ze smakiem! Stwórz klimat ulubionego kraju w swoim domu. Która kuchnia jest Twoją ulubioną? :) My jesteśmy całym sercem za włoską! Pyszna pasta italiana przywoła na myśl letnie wieczory w rzymskich uliczkach, dlatego wypróbuj nasz przepis na spaghetti z pestkami dyni HELIO Natura i zasmakuj z nami włoskiej kuchni! Buon appetito!
Składniki: ulubiony makaron, np. spaghetti, 3 pomidory, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, bakłażan, przecier pomidorowy (1 łyżka), oliwa z oliwek, pestki dyni HELIO Natura, parmezan, przyprawy: oregano, bazylia, sól i pieprz;
Przygotowanie: na patelni z oliwą przesmaż pokrojoną cebulę z czosnkiem, następnie dodaj pokrojone pomidory i bakłażan. Gdy warzywa zmiękną, dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Wymieszaj z ugotowanym wcześniej makaronem, posyp podprażonymi pestkami dyni HELIO Natura oraz parmezanem!
A jeśli masz ochotę jeszcze na dolce dessert we włoskim stylu ;-), polecamy deser z ricottą, miodem, EKO orzechami włoskimi HELIO Natura i truskawkami, który zasmakuje każdemu wielbicielowi słodkości!
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|