Owocowe karmelki z Wawelu w edycji limitowanej
Kultowe, ręcznie produkowane karmelki z Wawelu tego lata dostępne są w nowej limitowanej odsłonie! W okresie wakacyjnym na sklepowych półkach pojawią się aż trzy rodzaje nowych karmelków: musujący X-PLODE, owocowe Fruxy oraz orzeźwiające Kwaśne.
X-PLODE - to delikatnie musujący, owocowy cukierek, który świetnie orzeźwia w upalne dni i w czasie letnich szaleństw na plaży. Musujący X-PLODE jest dostępny w dwóch smakach: grejpfrut-ananas i cytryna-pomarańcza. Fruxy to z kolei nadziewane, mocno owocowe karmelki w dwóch egzotycznych wersjach smakowych: melon i mango. Ostatnie z tegorocznej edycji limitowanej - karmelki Kwaśne - zaskakują połączeniem owocowych smaków z lekko kwaśną nutą. Dostępne w dwóch orzeźwiających wariantach: cytrynowym i grejpfrutowym.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Nowe smaki karmelków spotkamy w sklepach w całej Polsce w formie sprzedaży na wagę oraz opakowaniach kilogramowych. Dostępność karmelków z Wawelu w kartonach luzowych to wygodna forma komponowania dowolnego mixu różnorodnych smaków.
Sprawdzona receptura, ręczna produkcja
Warto podkreślić, że tradycja produkcji karmelków z Wawelu sięga ubiegłego wieku, kiedy to opracowana została pierwsza receptura popularnych do dziś Raczków i Kukułek. Od tamtej pory w stałym portfolio Wawelu można znaleźć: Raczki z orzechowo-kakaowym nadzieniem połączonym z rumową nutą, Kukułki z kruchą skorupką karmelu i kakaowym nadzieniem oraz Fistaszkowe, czyli mocno orzechowe, o intensywnie pachnącym nadzieniu, oblane warstwą słodkiego, chrupiącego karmelu i Orzeźwiające łączące w sobie smak mięty ze słodyczą karmelu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników - karmelarzy - produkujących te wyroby ręcznie na podstawie sprawdzonej wieloletniej receptury. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji powstaje produkt, w którym krucha warstwa karmelu idealnie łączy się z pysznym nadzieniem. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji sprawdzają kształt i stopień napełnienia nadzienia, a także kruchość kultowych karmelków, aby były tak doskonałe jak zawsze.
Nadesłał:
Weronika Turkot
|