NOWOŚĆ - HOLLE organiczne Mleko 2 z mlekiem A2 – powrót do korzeni jeszcze bliżej natury
Znany i ceniony na całym świecie producent ekologicznej żywności dla dzieci i niemowląt - szwajcarska marka Holle, wprowadziła na rynek wyjątkową nowość.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
|
Znany i ceniony na całym świecie producent ekologicznej żywności dla dzieci i niemowląt - szwajcarska marka Holle, wprowadziła na rynek wyjątkową nowość. Jest to ekologiczne mleko następne 2 z mlekiem A2 - najwyższej jakości posiłek dedykowany maluszkom już po 6 miesiącu życia.
Nowe ekologiczne Mleko następne A2 z białkiem kazeiny A2 od marki Holle zawiera odpowiednio dobraną mieszankę białka serwatkowego i kazeiny. Pochodzi ono z rolnictwa ekologicznego, od specjalnie wyselekcjonowanych krów, które wytwarzają wyłącznie białko beta-kazeinę A2. Dzisiejsze standardowe mleko krowie zawiera dwa główne typy białek beta-kazeiny. Struktura beta-kazein w mleku A1 i A2 różni się tylko w jednym aminokwasem. Ta różnica jest jednak kluczowa, ponieważ podczas trawienia mleka A2 nie powstaje BCM7 (beta-kazomorfina-7), tak jak w przypadku mleka A1. BCM7 jest produktem końcowym rozkładu białek, któremu przypisuje się wiele niekorzystnych oddziaływań.
Nowe ekologiczne Mleko następne A2 z białkiem kazeiny A2 od marki Holle zawiera między innymi DHA wspomagające rozwój wzroku, kwasy tłuszczowe ALA Omega 3 niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego, witaminy A, C i D wspierające działanie układu odpornościowego. Nowe mleko Holle charakteryzuje się doskonałym smakiem i bogactwem naturalnych składników odżywczych w proporcjach dopasowanych odpowiednio do potrzeb małego dziecka. Produkt nie zawiera glutenu, jajek oraz dodatkowego cukru. Mleko A2 Holle pochodzi z europejskich gospodarstw ekologicznych, gdzie wszystkie składniki są ściśle kontrolowane i gwarantują maksymalne bezpieczeństwo.
Nowe BIO mleko następne A2 marki Holle dostępne jest w puszce o pojemności 800g. Jedno opakowanie zawiera ok. 60 posiłków po 100 ml każdy. Mleko jest odpowiednie jako specjalne pożywienie dla niemowląt po 6. miesiącu życia, jako element rozszerzonej diety, składającej się z pokarmów w butelce oraz pokarmów stałych. Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, błyskawicznie się rozpuszcza, ma przyjemny mleczny smak i zapach. Może być spożywane samodzielnie lub służyć do przygotowywania kaszek, napojów, deserków i posiłków.
www.holle.pl
Marka: Holle
Pojemność: 800 g
Cena: ok 89 zł
Importer: Victualia Saluber
Składniki: odtłuszczone mleko A2*, produkt serwatkowy* (częściowo zdemineralizowana serwatka w proszku*), oleje roślinne* (olej palmowy*2, olej rzepakowy*, olej słonecznikowy*), maltodekstryna*, skrobia*, L-tyrozyna, chlorek potasu, olej rybny3, chlorek wapnia, chlorek magnezu, M. olej alpina**, węglan wapnia, wodorotlenek wapnia, L-tryptofan, chlorek sodu, mleczan żelaza, witamina C, siarczan cynku, siarczan miedzi, witamina E, niacyna, kwas pantotenowy, witamina B1, witamina A, witamina B6, siarczan manganu, jodan potasu, kwas foliowy, selen sodu, witamina K, witamina D, biotyna, witamina B12.
*z rolnictwa ekologicznego
**zawiera mleko
2 z zrównoważonej uprawy
3 Zawiera DHA (wymagane prawnie dla preparatów dla niemowląt)
Uwaga: Karmienie piersią jest idealne dla twojego dziecka. Dlatego Holle zaleca wyłącznie karmienie piersią w ciągu pierwszych 6 miesięcy życia. Należy skonsultować się z pracownikiem służby zdrowia, jeśli twoje dziecko wymaga dodatkowego odżywiania lub jeśli nie jesteś w stanie lub nie chcesz karmić dziecka w wystarczającym stopniu.
* HOLLE – szwajcarski producent ekologicznej żywności dla najmłodszych to jedna z najstarszych firm w branży żywności dla dzieci w Europie. Ponad 80. lat tradycji i doświadczenia sprawiło, że Holle zyskało pozycję wiodącego producenta zdrowej i ekologicznej żywności dla niemowląt. Od samego początku produkty marki wytwarzane były w sposób naturalny - już w roku 1933 bezkompromisowo zrezygnowano ze stosowania chemicznych substancji przetwórczych i konserwantów. Do dzisiaj w produkcji żywności dla dzieci stosowane są wyłącznie surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego oraz biologiczno-dynamicznego, poddawane bezpiecznemu przetwarzaniu z zachowaniem pełnych wartości odżywczych - dzięki temu każdy z niemal 80. oferowanych produktów cechuje się najwyższą jakością i gwarancją bezpieczeństwa.