Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice


Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
2025-02-25
Polskie Mąki z Młyna Jaczkowice powstają z najwyższej jakości pszenicy od polskich rolników. Dzięki połączeniu wieloletniej, polskiej tradycji młynarskiej z nowoczesnymi technologiami, mąki te zapewniają zawsze doskonały smak potraw - bez konieczności stosowania sztucznych polepszaczy.

Podział mąk na różne typy wynika z zawartości składników mineralnych, określanej na podstawie ilości popiołu powstającego podczas spalania mąki. Co ważne, typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Mąka typu 500 – czyli jaka?

Podział mąk na typy pozwala wybrać odpowiedni produkt do konkretnego przepisu, kontrolować właściwości wypieków i różnicować ich wartość odżywczą. Mąka Poznańska z Młyna Jaczkowice typu 500 to produkt z wysokiej jakości pszenicy od polskich rolników, ceniony zarówno przez profesjonalistów, jak i domowych kucharzy. Oznaczenie „typ 500” odnosi się do zawartości substancji mineralnych, zwanych popiołem, których w tej mące znajduje się około 0,5%. To właśnie ten parametr sprawia, że mąka wyróżnia się delikatnością i puszystością.

Co ciekawe, polska Mąka Poznańska jest jednym z najjaśniejszych typów dostępnych na rynku, co dodatkowo podkreśla jej wysoką jakość. Kluczowym aspektem jest także jej granulacja – im większe rozdrobnienie, tym subtelniejsza struktura mąki. W przypadku typu 500, ziarna są przesiewane przez niezwykle gęste sita, co zapewnia wyjątkową lekkość i jednolitość produktu. To precyzyjne podejście do procesu produkcji przekłada się na doskonałe właściwości mąki, która idealnie sprawdza się w różnorodnych wypiekach i daniach. Nie bez znaczenia jest także dobór wysokiej jakości ziaren pszenicy, dostarczanych przez polskich rolników. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków, których smak dorównuje apetycznej aparycji.

Doskonała jakość polskiej mąki

Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice to synonim doskonałego smaku i niezawodnej jakości, które wzbogacają każde przygotowywane danie. Ziarna pszenicy, pozyskiwane od polskich rolników, są starannie selekcjonowane i oczyszczane, a następnie poddawane nawilżaniu i leżakowaniu. W ostatnim etapie procesu trafiają do przemiału, gdzie są stopniowo rozdrabniane, przesiewane i sortowane zgodnie z typem mąki.

Wysokiej jakości, polska mąka idealnie sprawdzą się w tradycyjnych potrawach, takich jak kluski śląskie czy chrząstowskie pierogi, podkreślając ich autentyczny charakter. To także niezastąpiony wybór dla miłośników wypieków – świetnie nadaje się do przygotowania kruchych i półkruchych ciast, dodając im lekkości i delikatności. Mąka Poznańska z Młyna Jaczkowice jest nie tylko ich podstawowym składnikiem, ale też sekretem sukcesu w kuchni każdego polskiego pasjonata tradycyjnych, domowych wyrobów mącznych.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Poznańska typ 500

Wartość energetyczna

1483 kJ / 350 kcal

Tłuszcz

1,3 g

W tym: kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

Węglowodany

72,2 g

W tym: cukry

0,3 g

Błonnik

1,5 g

Białko

11,5 g

Sól

0,005 g

 

Dolnośląska Mąka Poznańska typ 500

MŁYN JACZKOWICE

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.

Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.

Cena: ok. 2,90 PLN


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GUTPR
http://www.gutpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl