Majonez do zadań specjalnych


Majonez do zadań specjalnych
2021-04-14
Majonez to jeden z najpopularniejszych sosów bez którego wielu nie wyobraża sobie jadłospisu. Nie każdy jednak wie, że na sklepowych półkach można obecnie znaleźć wiele jego wariantów smakowych czy wersji przeznaczonych dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych. Czym się różnią i do których potraw warto je dodać?

Wielu wielbicieli majonezu wykorzystuje go w swojej kuchni na co dzień. Poza tradycyjnym zastosowaniem, sos ten może być doskonałą bazą dla wielu rodzajów dressingów, dodatkiem do sałatek, jajek, zapiekanek, a nawet... wypieków! Co ciekawe - niewielka ilość majonezu w cieście nadaje mu wilgotności i puszystości. Nie każdy jednak wie, że pierwszym majonezem produkowanym w Polsce na skalę przemysłową był znany wszystkim Majonez Kielecki, który nieprzerwanie gości na stołach już od ponad 60. lat. Od początku jego receptura pozostaje niezmienna, co najlepiej świadczy o sile tej marki. Nowe warianty smakowe tego popularnego sosu mają natomiast urozmaicić gamę dostępnych smaków. Co odróżnia poszczególnie warianty i w jakich sytuacjach warto je wykorzystać?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Dobra dieta na „dzień dobry"

W Polsce coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na skład produktów - szczególnie pod kątem zawartości węglowodanów i cukrów. Dla osób o specjalnych wymaganiach dietetycznych idealnym rozwiązaniem jest Majonez Kielecki lekki, który zawiera o 38% mniej cukru i o 31% mniej tłuszczu w porównaniu z klasyczną wersją. Doskonale sprawdzi się on jako baza do różnego rodzaju sosów, ziołowych dipów czy dodatek do wegeburgerów lub kanapek. Marka „Kielecki" ma także propozycję dla tych, którzy dbają o zbilansowaną dietę. Na rynku dostępna jest wersja Majonezu Omega-3, który jak sama nazwa wskazuje charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3. To doskonałe rozwiązanie, które zapewni smak ulubionym potrawom oraz odpowiednią ilość „dobrych" kwasów tłuszczowych.

Z czosnkiem czy vege?

Czasami nie mamy czasu lub ochoty, aby samodzielnie przygotowywać sos czosnkowy. W takiej sytuacji śmiało możemy sięgnąć po aromatyczny Majonez Kielecki z czosnkiem. Dzięki niemu uda się zaoszczędzić cenny czas jadnocześnie nie rezygnując ze smacznej przekąski. Intensywny smak czosnku pasuje np. do domowych frytek czy pieczonych warzyw, a możliwości kulinarnych jest wiele więcej!

W ubiegłym roku dla osób, które wykluczają z diety produkty pochodzenia zwierzęcego wprowadzona została specjalna wegańska wersja - Majonez Kielecki roślinny, którego skład został oparty na m.in. oleju rzepakowym, białkach grochu i aromatycznej musztardzie. Produkt nie zawiera w swoim składzie jajek ani żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Jest to unikalna formuła w wersji dla wegetarian, która doskonale odwzorowuje smak tradycyjnego majonezu z Kielc.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl