Green Lipped Mussel- Nowozelandzki sposób na stawy
Suplement diety Green Lipped Mussel dostarcza stawom i kościom substancje niezbędne do ich prawidłowego funkcjonowania: kwas hialuronowy, kurkumę, kolagen oraz innowacyjny składnik- sproszkowany wyciąg ze specjalnie hodowanych w Nowej Zelandii małż zielonych.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Co piąty Polak odczuwa bóle stawów, kości i mięśni, które nasilają się zwłaszcza podczas jesiennych chłodów. Wówczas wykonywanie codziennych prostych czynności, takich jak: poranne wstawanie z łóżka czy wchodzenie po schodach bywa bardzo dokuczliwe. Problemy ze stawami dotyczą nie tylko ludzi starszych, ale także osób z nadwagą, pracujących fizycznie czy uprawiających sporty, gdyż obciążenia stawów podczas intensywnego treningu powodują ścieranie i zużycie chrząstki.
Na prawidłowe funkcjonowanie stawów ma wpływ przede wszystkim odpowiednia dieta, bogata m.in. w produkty mleczne, pieczywo pełnoziarniste czy zielone warzywa, które są naturalnym źródłem substancji budujących kości i stawy. Z kolei włączając do codziennego menu np. ryby morskie, oleje- lniany, rzepakowy czy korzeń imbiru, możemy zapobiec stanom zapalnym, a nawet je leczyć! Dodatkowo, oprócz prawidłowego jadłospisu, warto sięgnąć po specjalistyczne preparaty z dodatkiem kwasu hialuronowego, kolagenu i innych cennych składników, które odżywią chrząstkę stawową, zapewnią stawom elastyczność i wspomogą narząd ruchu…
Green Lipped Mussel- Nowozelandzki sposób na stawy
Suplement diety dostarcza stawom i kościom substancje niezbędne do ich prawidłowego funkcjonowania: kwas hialuronowy, kurkumę, kolagen oraz innowacyjny składnik- sproszkowany wyciąg ze specjalnie hodowanych w Nowej Zelandii małż zielonych.
Green Lipped Mussel polecany jest:
-dla osób, które mają problemy z porannym „rozruszaniem się”,
-gdy organizm, ze względu na wiek, nie wytwarza już wystarczającej ilości kwasu hialuronowego.
-dla osób pracujących fizycznie, intensywnie uprawiających sport oraz z nadwagą, które są najbardziej narażone na nadmierne przeciążenie stawów.
-gdy codzienna dieta nie dostarcza wystarczającej ilości substancji niezbędnych dla utrzymania prawidłowego stanu stawów, kości i mięśni.
Małże zielone (Green lipped mussel)- hodowane są na farmie morskiej w Nowej Zelandii, gdzie wydobywa się z nich leczniczą substancję, która pomaga ludziom cierpiącym na artretyzm (odkryto ją pod koniec lat 60-tych XX wieku w USA). Obecność tej drogocennej substancji jest spowodowana szczególną równowagą chemiczną w organizmie małży, wynikającą ze specyficznych właściwości środowiska wodnego, w którym żyje. Jak wykazują badania, ekstrakt z małża zielonego zwalcza nie tylko objawy, ale także przyczyny artretyzmu, nie wywołując przy tym skutków ubocznych.
Kurkuma (Curcuma Longa)– działa przeciwutleniająco, ogranicza wpływ niekorzystnych procesów enzymatycznych na prawidłowe funkcjonowanie stawów, a zawarte w kurkumie substancje wykazują silne działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i antybakteryjne.
Kwas hialuronowy- należy do grupy związków nazywanych glukozaminoglikanami, które są elementami podstawowymi struktury takich tkanek, jak kości i skóra. Decyduje on nie tylko o jędrnej i gładkiej skórze, ale także jest głównym składnikiem płynu stawowego i pełni funkcję "smaru" przy wykonywaniu ruchu. Kwas hialuronowy reguluje zawartość wody w przestrzeni międzykomórkowej tkanki łącznej, więc jego niedobór powoduje wysychanie chrząstek, a w konsekwencji prowadzi do zmniejszenia zakresu ich ruchu i "strzykania" w kościach. Jako jeden z głównych składników mazi stawowej zapewniającej odpowiednie „smarowanie” pracującym stawom, kwas hialuronowy ochrania ich powierzchnie, nie dopuszczając do ich degeneracji i wycierania.
Kolagen- stanowi 30% całkowitej masy białka ludzkiego i jest odpowiedzialny za sprężystość, jędrność, właściwe nawilżenie skóry oraz ciągłą odnowę jej komórek. To białko, które produkuje tzw. maź stawową, jest więc odpowiedzialne za stan chrząstki stawowej, za jej elastyczność i twardość. Wraz z upływem lat kolagen przestaje być jednak produkowany w odpowiedniej ilości, wówczas mogą pojawić się dość poważne problemy ze stawami.
Zalecana dzienna porcja: 1 tabletka dziennie po posiłku.
Każda tabletka zawiera 300 mg sproszkowanej substancji pozyskanej z małża zielonego (Green Lipped Mussel), 100 mg wyciągu z kłączy kurkumy długiej, 50 mg kwasu hialuronowego i 50 mg kolagenu.
Producent: Power Health Products Ltd.
Wyłączny dystrybutor na Polskę: Marfarm s.c.
Suplement diety Green Lipped Mussel dostępny jest w aptekach.
Cena: ok.45zł/30 tabletek
Nadesłał:
efektpr
|