Domowe bułki na każdą okazję
Pachnące, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku – świeże bułeczki to dla wielu nieodłączny element śniadania. Wypiekane w domu bułki zachwycają swoją delikatnością, będąc wyjątkowym dodatkiem również do obiadów, podwieczorków oraz kolacji.
Zarówno etap przygotowywania ciasta na domowe pieczywo, jak i samo wypiekanie, stanowią dla wielu z nas ukorzenione w rodzinnych tradycjach rytuały. W celu kontynuowania praktyk łączących pokolenia, warto sięgnąć po produkty najwyższej jakości. W tym kontekście, Mąka Na Bułeczki z Młyna Jaczkowice wyróżnia się jako doskonały wybór. Dlaczego?
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
Dobre, bo naturalne!
Wypiekanie pieczywa w domu daje pełną kontrolę nad wykorzystanymi składnikami. Dzięki doborowi tylko najwyższej jakości półproduktów, nasze bułki będą bogate w witaminy, błonnik, minerały oraz pozostałe składniki odżywcze.
Podstawą dobrego pieczywa jest odpowiednia mąka. Do wypiekania domowych bułek doskonale sprawdzi się Mąka Na Bułeczki typu 650 z linii Domowa Piekarnia. Wysokiej jakości produkt gwarantuje zarówno znakomity aromat oraz smak wypieków, jak i niezbędne wartości odżywcze.
Mąka z Młyna Jaczkowice powstaje z najlepszych odmian pszenicy, uprawianych na żyznych, dolnośląskich ziemiach. Doskonałe tereny doliny Odry, a także wieloletnie doświadczenie i wiedza specjalistów, wpływają na wysoką jakość produktu.
Kremowa barwa Mąki Na Bułeczki typu 650 nadaje wypiekom subtelnego, złotego koloru, a zawartość popiołu – nie więcej niż 0,70% - dodaje wypiekom sprężystości oraz niezbędnych wartości odżywczych. Mąka z Młyna Jaczkowice to także źródło błonnika, soli mineralnych oraz witamin z grupy B i E. Oprócz wypiekania domowych bułek i pieczywa, doskonale sprawdzi się również do przyrządzania zasmażek i zagęszczania sosów.
Domowe bułki – wyjątkowy towarzysz domowych spotkań
Świeże, domowe wypieki to doskonały zamiennik sklepowego pieczywa, zarówno ze względu na smak, świeżość i skład, jak i cenę. Wyjątkowo chrupiące i delikatne w smaku bułki domowej roboty zachwycą podniebienia naszych najbliższych nie tylko podczas śniadań czy podwieczorków. Sprawdzą się również jako podstawa imprezowych przekąsek, ciesząc kubki smakowe gości. Podane ze świeżymi warzywami, wędlinami lub dodatkami własnej roboty znakomicie zaprezentują się na stole podczas rodzinnych pikników, przyjęć oraz grilla.
Mąka Na Bułeczki „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice stanowi kluczowy składnik do wypiekania doskonałych, aromatycznych bułek o złocistej barwie i wyjątkowym smaku. Jej wysoka jakość, pochodząca z najlepszych odmian pszenicy i żyznych dolnośląskich ziemi, sprawia, że domowe wypieki stają się nie tylko apetycznym elementem codziennego menu, lecz także wyrazem rodzinnych tradycji. Świeże, chrupiące bułki stworzone przy użyciu tej mąki mogą z powodzeniem zastąpić sklepowe pieczywo, wnosząc do codziennych posiłków niepowtarzalny smak i świeżość.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | Mąka Na Bułeczki* |
Wartość energetyczna | 1495 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 70,7 g |
W tym: cukry | 0,5 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 12,9 g |
Sól | <0,005 g |
Mąka Na Bułeczki Domowa Piekarnia
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: od 3,50 zł