Chałwa pistacjowa


2024-01-22
W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!

Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Wykonanie:
1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego. 
3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. 
4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

 



Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl