3 powody, dla których warto jeść truskawki


3 powody, dla których warto jeść truskawki
2017-05-17
Gdy tylko w sklepach i na targowiskach pojawiają się truskawki, od razu sięgamy po sprawdzone przepisy: jedni dodają je do deserów i sałatek, inni jedzą bez żadnych dodatków. Warto wykorzystać sezon i zajadać się nimi codziennie.

Gdy tylko w sklepach i na targowiskach pojawiają się truskawki, od razu sięgamy po sprawdzone przepisy: jedni dodają je do deserów i sałatek, inni jedzą bez żadnych dodatków. Warto wykorzystać sezon i zajadać się nimi codziennie. Tym bardziej, że mają doskonały wpływ na zdrowie i urodę, a ponadto są niskokaloryczne – mogą się nimi delektować również osoby na diecie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Truskawki zawierają bardzo dużo witaminy C. Już 100 gramów tych owoców zapewnia dobową dawkę tej witaminy. Polecane są osobom, które cierpią na niedobory żelaza – witamina C ułatwia jego wchłanianie.

Mają rewelacyjny wpływ na skórę dzięki zawartości witamin A i E oraz witamin z grupy B. Wykazują również działanie antyoksydacyjne, odżywcze i regeneracyjne. Dodatkowo pozytywnie wpływają na prawidłowe funkcjonowanie wzroku.

Truskawki można jeść w każdych ilościach, ponieważ mają niski indeks glikemiczny (40) – ich spożywanie nie powoduje gwałtownych skoków poziomu glukozy we krwi. Są niskokaloryczne (35kcal/100g), dlatego osoby na diecie odchudzającej również mogą z czystym sumieniem po nie sięgać.

Sezon na truskawki nie jest długi, dlatego warto go wykorzystać. Szukajmy nowych połączeń smakowych – zachęca Ewa Wagner, redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia”.
W najnowszym numerze znajdziecie przepisy na chłodnik truskawkowy z awokado, sernik z truskawkami i różowym pieprzem oraz niesamowitego łososia z truskawkami – dodaje.

W czerwcowym numerze magazynu „Kuchnia” dostępnym w kioskach od 23 maja br. czytelnicy znajdą także:

·         ciasto francuskie – z malinami, kremem lawendowym lub agrestem,

·         młode ziemniaki – pieczone, grillowane i w sałatce,

·         chłodniki – szybkie i łatwe potrawy na upały,

·         podróże – 50 gatunków bananów z Ugandy, najlepsza marokańska jagnięcina i kulinarny przewodnik po Lizbonie.

A ponadto kontynuacja konkursu „Gotuj z Kuchnią”, w którym co miesiąc można wygrać artykuły gospodarstwa domowego SMEG, a po 12 miesiącach powalczyć o atrakcyjną nagrodę główną: wielofunkcyjny robot kuchenny SMEG.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

j.melon@neuron.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl