Zielona herbata koi nerwy


Zielona herbata koi nerwy
2009-04-10
Listki po zerwaniu z krzewu od razu są suszone. Nie przechodzą procesu fermentacji. Herbata zielona daje napar o słomkowym, zielonozółtym kolorze. Od stuleci popularna jest w Chinach, dlatego herbaty zielone pochodzą głównie z tego kraju.

Na uznanie zasługuje Yunan Green, którą podobno produkuje się od 1700 lat. W Japonii papularna jest Sencha o delikatnym smaku, bogata w witaminę C.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:





Wielką zaletą zielonej herbaty jest zapobieganie chorobom układu krążenia. Obniża bowiem stężenie cholesterolu i hamuje odkładanie blaszek miażdżycowych w tętnicach. Korzystnie więc wpływa na serce i naczynia krwionośne.

Ma również działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, warto się po nią sięgać w okresie wiosennego osłabienia. Ponadto oczyszcza organizm z toksyn. Łagodziteż nadkwasność żołądka. Niektórzy uważają, że zapobiega nawet wrzodom. Lekko orzeżwia, jednocześnie kojąc nerwy i wyciszając psychikę.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Plany treningowe
http://treningi.blox.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl