Walentynki last minute


Walentynki last minute
2015-02-13
Przygotowanie wykwintnej kolacji nie musi trwać godzinami. Wystarczy dobry pomysł, wysokiej jakości składniki i dwa kwadranse w kuchni, żeby wyczarować pyszny posiłek, który skruszy nawet najtwardsze serce.

Drosed – Specjalista od drobiu - podpowiada zabieganym i zapominalskim, jak szybko stworzyć romantyczne danie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

 

Kiedy gra toczy się o miłość, nie ma miejsca na kompromisy. Dlatego na tak wyjątkową okazję warto sięgnąć po sprawdzone przepisy i najwyższej jakości składniki. Idealnym rozwiązaniem będzie rolada szpinakowa z wędzonym kurczakiem. Jest nie tylko  łatwa i szybka w przygotowaniu, ale też na stole prezentuje się wyjątkowo wykwintnie.

 

W tej potrawie delikatny smak szpinaku jest przełamany wyrazistym akcentem wędzonego kurczaka. Warto sięgnąć zwłaszcza po Wędzony filet z piersi kurczaka od Drosed, który powstaje z najwyższej jakości mięsa. To dlatego jest tak soczysty i pachnie wybornie. Całość dania dopełnimy szczyptą magii – gałką muszkatołową, która jest znanym od wieków afrodyzjakiem. Takiej kompozycji smakowej nikt się nie oprze!

 

Przepis na wyjątkową roladę szpinakową z wędzonym kurczakiem podpowiada Drosed:

 

Składniki:

·         szpinak mrożony (450 g)

·         mąka (2 łyżki)

·         2-3 ząbki czosnku

·         połówka cytryny

·         4 jajka

·         ser typu ricotta (250 g)

·         wędzony filet z piersi kurczaka od Drosed(250 g)

·         sól, pieprz biały

·         gałka muszkatołowa

·         łyżka masła.

 

Sposób przygotowania:

Rozmrażamy szpinak. Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy szpinak i całość smażymy na niewielkim ogniu, redukując w międzyczasie nadmiar wody. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Po ostudzeniu dodajemy żółtka, mąkę i ubite białka, delikatnie mieszając całość. Masę wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia dużą blachę na wysokość 1 cm.

Pieczemy w temp. 190°C przez 15 min. Po upieczeniu i wystudzeniu kładziemy placek na wilgotnejściereczce.

Przygotowujemy serek, doprawiając go solą, czosnkiem (opcjonalnie) i cytryną. Można dodać posiekany świeży koperek.

Całą powierzchnię szpinakowego placka smarujemy serkiem, a na wierzch kładziemy płaty cienko pokrojonego Wędzonego fileta z piersi kurczaka od Drosed.  Całość zwijamy ściśle, ale delikatnie w roladę, którą następnie owijamy papierem po pieczeniu i dodatkowo np. folią, i kładziemy do lodówki na co najmniej kilka godzin.

 

Podawanie:

Podając, kroimy ostrym nożem w plastry na grubość 1 cm.

 

Smacznego!

 

Wędzony filet z piersi kurczaka od Drosed jest dostępny w sklepowych chłodziarkach w cenie 26 zł / kg.

 


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl