Stovit i świąteczna rozgrzewka kulinarna


Stovit i świąteczna rozgrzewka kulinarna
2016-12-08
Jesień rozgościła się u nas na dobre i przyzwyczaiła do chłodu, deszczu i długich wieczorów. W tym okresie wielu z nas podtrzymuje na duchu perspektywa Świąt Bożego Narodzenia, które zbliżają się wielkimi krokami.

Jeśli nie możesz się już tego doczekać, mamy dobrą wiadomość - jest prosty sposób, aby już teraz poczuć ich magię.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Testowanie gwiazdkowych przepisów w sezonie jesienno-zimowym ma same zalety: uprzyjemnia nam czas oczekiwania na wigilijny wieczór, daje doskonały pretekst do spotkań przy kawie z przyjaciółmi i rodziną oraz pozwala sprawdzić, które wypieki najlepiej nadają się na świąteczny stół. Idealnym łatwym w przygotowaniu ciastem na co dzień jest aromatyczny piernik, który swoim korzennym aromatem rozgrzeje niejedno jesienne popołudnie. Kto powiedział, że piernik piecze się tylko raz do roku? W końcu wszyscy wiemy, że praktyka czyni mistrza, więc jeśli chcesz, aby Twoje piernikowe wypieki w te Święta zbliżyły się do perfekcji i zdobyły serca gości, zacznij ćwiczyć już dziś - najlepiej z doskonałymi powidłami Stovit! Ich naturalny smak i wyważona konsystencja czynią z nich dodatek wprost stworzony do pierników. Nie za słodkie i nie za kwaśne – takie właśnie są najlepsze śliwkowe przetwory marki Stovit, inspirowane tradycyjnymi recepturami naszych babć i wieloletnią tradycją kulinarną. Dowolny przepis na piernik dzięki nim nabiera prawdziwego staropolskiego charakteru. Upieczone i przestudzone ciasto piernikowe wystarczy przekroić w połowie i przełożyć aromatycznymi śliwkowymi powidłami, aby nadać mu wyjątkowo świąteczny i niepowtarzalny domowy charakter. To prostsze niż myślisz, więc nawet jeśli do tej pory na Twoim stole gościły jedynie pierniki ze sklepu, śmiało eksperymentuj z piernikowymi przepisami, bo... z nadzieniem (na szczęście) nie musisz! Raz sprawdzone powidła śliwkowe spełnią swoje zadanie koncertowo z każdym nowym wypiekiem i sprawią, że nie będziesz wyobrażać sobie świątecznego piernika bez nich. Zawsze warto mieć w szafce jeden słoik śliwkowych powideł, bo nigdy nie wiesz na co najdzie Cię ochota J


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl