Ostrożnie z przyprawami


Ostrożnie z przyprawami
2008-01-13
Lista ich zalet jest długa. Przyprawy i zioła wzbogacają smak każdej potrawy. Czynią też dania lżej strawnymi. Zawarte w nich olejki eteryczne przyspieszają trawienie i pobudzają apetyt. Ale niektóre, stosowane zbyt obficie, mogą niekorzystnie wpływać na zdrowie. Warto na nie uważać.

Sól-  zatrzymuje wodę w komórkach i nasila wydalanie wapnia z moczem. Powinny ją ograniczyć przede wszystkim osoby ze skłonnością do obrzęków.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Szałwia - znakomicie dezynfekuje gardło. Ale dodawana do potraw może wywoływać przykre dolegliwości pęcherzyka żółciowego.

Pieprz i chili - sprzyjają trawieniu. Są jednak niewskazane dla osób ze skłonnościami do podrażnień przewodu pokarmowego. Poza tym przyprawy te podwyższają ciśnienie. Unikaj ich, gdy masz niewydolność serca.

Cynamon i wanilia - świetnie rozgrzewają, ale często uczulają i wywołują wysypkę.


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Porady i diety
http://poradyidiety.w.interia.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl