NOWOŚĆ! BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU i BURAK CZERWONY 100% WARZYWA poszerzają linię produktów liof


2024-02-27
Linia produktów liofilizowanych KRESTO poszerzyła się o dwa nowe smaki. W portfolio, obok ananasa, maliny i truskawki, pojawiły się BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU oraz BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA.

Łącznie w ofercie marki znajduje się już 5 propozycji wyrazistych smaków, które dzięki procesowi liofilizacji zachowują większą ilość cennych wartości odżywczych niż w przypadku tradycyjnego suszenia.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Chrupkość, smak i wartościowy skład

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU to pożywne owoce, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego oraz intensywnym smaku i aromacie. Dzięki chrupiącej formie owoce te są idealnym dodatkiem zarówno do porannego jogurtu lub owsianki, jak i deserów, ciast czy napojów. Do wyprodukowania 100 g borówki liofilizowanej wykorzystano 0,7 kg borówki świeżej.


Z kolei BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA to pierwsza warzywna propozycja od KRESTO, doskonale dopełniająca paletę owocowych smaków. Naturalna słodycz buraków, cenne wartości odżywcze oraz wysoka zawartość błonnika sprawiają, że jest to idealny dodatek do sałatek, zup i sosów. Produkt jest gotowy do spożycia od razu po otwarciu opakowania, a każde 100 g buraka liofilizowanego powstało przy użyciu 0,9 kg świeżych buraków.

 

100% natury i wachlarz liofilizowanych smaków KRESTO

 

Nowości poszerzyły dotychczasową paletę produktów liofilizowanych, do której zaliczają się ANANAS, MALINA i TRUSKAWKA KRESTO 100% OWOCU.

 

ANANAS W KAWAŁKACH 100% OWOCU to ciekawy pomysł na uatrakcyjnienie codziennego jadłospisu i tworzenie dań orientalnych. MALINA 100% OWOCU znakomicie nadaje się do przygotowywania ciastek, tortów i drożdżówek, a TRUSKAWKA W PLASTRACH 100% OWOCU pozwala wzbogacić desery, musli czy zdrowe koktajle. 100 g każdego z produktów powstało przy użyciu od 0,7 do 1 kg świeżych owoców, bez dodatku cukru i sztucznych składników.

 

Liofilizacja – sposób na naturalny smak, zapach i skład

 

Proces liofilizacji polega na zamrożeniu świeżych owoców i warzyw, a następnie usunięciu z nich wody. Taki zabieg pozwala zachować wartości odżywcze i pełnię naturalnego smaku. Dzięki temu owoce i warzywa są pożywne, chrupiące i nie tracą swoich właściwości, a jednocześnie stają się lekkie oraz wygodne w przechowywaniu.

 

Owoce liofilizowane KRESTO to naturalne produkty wegańskie, a poręczne opakowanie 15 g z zapięciem strunowym umożliwia cieszenie się intensywnym smakiem i aromatem od razu po otwarciu torebki.

 

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 7,79 zł/szt

 

BURAK CZERWONY 100%
Dostępna gramatura: 15 g
Sugerowana cena detaliczna: 15 g, 5,49 zł/szt

 


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl