Lody niczym zmrożona mgiełka. Hard-Ice z nowymi maszynami do lodów włoskich


2015-03-22
Utrzymująca się niezmiennie na wciąż wysokim poziomie popularność lodów włoskich w naszym kraju zadecydowała o rozszerzeniu oferty maszyn produkowanych przez białostocką firmę Hard – Ice, właśnie o urządzenia służące do przygotowywania tych lodowych deserów.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Tuż przed rozpoczęciem tegorocznego sezonu Hard – Ice wprowadza na rynek stworzone od podstaw maszyny do lodów włoskich. W ofercie znalazły się trzy rodzaje aparatów: dwa modele AirPump, w których napowietrzanie odbywa się za pomocą specjalnej pompy oraz Gravity – wyposażone w napowietrzanie grawitacyjne. Modele AirPump występują zarówno z zasilaniem 230V jak i 380V, Gravity natomiast jest dostępny tylko w wersji 230V.

- To, co szczególnie wyróżnia nasze wyroby to specjalna konstrukcja napowietrzania masy lodowej, które stanowi podstawę idealnych lodów włoskich – zarówno pod względem wyglądu jak i smaku. Dzięki temu lody są niebywale lekkie i puszyste – niczym „zmrożona mgiełka”– przyznaje Radosław Charubin, właściciel Hard – Ice.

Odpowiednio zbudowana pompa zębata, zainstalowana w maszynie AirPump napowietrza masę od 30 nawet do nawet 150%. Z kolei urządzenie Gravity, posiada wbudowany system Gravity Cloud - cylindry napełnianie są poprzez opadanie masy łączącej się z powietrzem, a napowietrzanie odbywa się za pomocą przystosowanej do tego celu rurki.

Nowe urządzenia Hard – Ice wyróżnia innowacyjny sposób wymrożenia loda. - Zastosowane cylindry o stosunkowo niedużej pojemności (1,8 l), pozwalają na szybsze i głębsze zmrożenie masy oraz zachowanie stałej, niezmiennej twardości produktu nawet przy nasilonej sprzedaży. To sprawia, że znacznie obniża się zużycie energii i wody – dodaje Radosław Charubin.

Ciekawą funkcją jest tzw. konserwacja nocna. Po przełączeniu na tryb nocny maszyna utrzymuje stałą temperaturę zarówno w lodówce (5-7°C) jak i w cylindrach (4°C). Przedstawiciel Hard – Ice podkreśla, że rozwiązanie to sprawia, że nie ma konieczności codziennego zlewania mieszanki z urządzenia po zakończeniu pracy. W ten sposób możemy zaoszczędzić i czas i wykorzystywane do produkcji lodów składniki.

Maszyny są wyposażone w funkcję Memory Freez, która umożliwia zaprogramowanie urządzenia na automatyczne włączanie się mrożenia – np. przed przyjściem pracownika do pracy oraz przełączanie się na tryb nocny po jej zakończeniu.

Wszystkie modele pozwalają na produkcję lodów w dwóch wybranych smakach oraz dodatkowo, istnieje możliwość przygotowywania ich mix-u. Maszyny AirPump 230V i Gravity posiadają wydajność na poziomie 28 l/h. Przy pomocy automatu AirPump 380V w ciągu godziny można z kolei wyprodukować aż 36 litrów lodów.

Obudowy urządzeń zostały wykonane z trwałej stali nierdzewnej. Posiadają po dwa zbiorniki o pojemności 10 litrów każdy. Są wyposażone w wygodny licznik porcji, który pozwala na kontrolę dziennej sprzedaży i ilości wydawanych lodów. Dodatkowo, zawierają czujnik poziomu masy w zbiornikach i regulację prędkości wydawania lodów - funkcję szczególnie przydatną niedoświadczonym sprzedawcom a także zmniejszający ryzyko wystąpienia awarii spowodowanej niedomknięciem dystrybutora automatyczny powrót dźwigni do pozycji wyjściowej.

Urządzenia Hard – Ice to maszyny produkowane w Polsce, na podstawie sprawdzonych i niezawodnych podzespołów – m.in. zastosowane silniki i sterowanie dostarczają firmy Siemens i Samsung, agregaty i zawory oparte są natomiast na technologiach: Danfoss, Tecumsech i Copeland.

Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

publicum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl