Klasyka na pierwszym miejscu – Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM


Klasyka na pierwszym miejscu – Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM
2015-01-07
Od dłuższego czasu coraz wyraźniej zaznacza się w naszym kraju – i nie tylko – trend powrotu do lokalnych smaków. Zagraniczne specjały, pod którymi uginają się sklepowe półki, dla wielu osób nie są już niczym egzotycznym.

Doceniamy za to wyroby znane od wieków. Należy jednak mieć na uwadze, że produkt produktowi nierówny – warto czytać etykiety, aby wybierać tylko najlepsze propozycje. Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM to synonim jakości i klasyki w jednym.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Poradnik-Zdrowia.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Historia kołem się toczy

Odkąd w polskich sklepach zaczęły pojawiać się produkty spożywcze charakterystyczne dla różnych, nawet najbardziej odległych zakątków świata, wiele osób skupiło się na smakowych eksperymentach. Owoce morza, egzotyczne owoce i warzywa, różnorodne sery, mięsa, przyprawy, przepisy na dania znane z zagranicznych restauracji… Można odnieść wrażenie, że w pewnym momencie wręcz zatraciliśmy się w tych nieznanych dotąd smakach, zapominając jednocześnie o propozycjach rodzimej kuchni i bogactwie polskiej klasyki. Na szczęście trend ten od dłuższego czasu się odwraca, coraz mniej rzeczy wydaje się niedostępnych, przez co często wracamy do tych znanych od pokoleń. Paradoksalnie nierzadko łatwiej znaleźć na sklepowych półkach krewetki niż wysokiej jakości wyroby regionalne.

 

Jakość broni się sama

Wśród klasycznych polskich produktów jedno z miejsc w czołówce zajmuje kiełbasa krakowska. Jej charakterystyczny smak znają niemal wszyscy. To regionalny rarytas, który – dzięki wyjątkowym walorom – zawładnął kubkami smakowymi całego kraju. I nie tylko, gdyż zwolenników dobrej polskiej kiełbasy znaleźć można w różnych zakątkach świata. W Polsce zajadają się nią mieszkańcy chyba wszystkich regionów. Ta popularność sprawiła jednak, że nie każdy produkt podpisany charakterystyczną nazwą oferuje to, co pod nią się kryje. Warto zwracać uwagę na informacje podane na etykiecie – jedynie najwyższa jakość wykorzystanych do produkcji surowców, przepis zgodny z zasadami sztuki wędliniarskiej, perfekcyjnie skomponowana mieszanka przypraw zagwarantują nam pożądane doznania. Kiełbasa Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM reprezentuje sobą wszystko to, co specyficzne dla najlepszych, polskich wyrobów. Powolny proces suszenia i dojrzewania sprawia, że możemy delektować się doskonałą kruchością. Delikatnie rozpadające się w ustach plasterki świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska, składnik potraw czy wiodący motyw na porannych kanapkach. Za wyjątkowy smak Krakowskiej suchej marki Nove odpowiada zarówno wysoka jakość mięsa, odpowiednia kombinacja aromatycznego pieprzu, ziół  soli oraz dopracowany do perfekcji proces produkcji. Co ważne – podobnie jak w innych produktach z linii Premium – nie znajdziemy w niej dodatku polifosforanów, glutaminianu sodu czy sztucznych barwników. Ponadto niezwykle istotna jest jej „wysoka mięsność” – 100 g kiełbasy otrzymano ze 21 g mięsa wieprzowego. To jeden z najważniejszych wyznaczników jakości produktu.

Różnego rodzaju kiełbasy to od pokoleń klasyka na polskich stołach. Szczególne miejsce zajmuje tu kiełbasa krakowska, której wersja - Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM gwarantuje oryginalny smak, przywodzący na myśl wyroby wychodzące spod ręki mistrzów masarstwa z dawnych lat.      

 

Krakowska sucha z linii NOVE PREMIUM

Masa netto: ok. 1,2 kg

Produkt zmiennowagowy

Opakowanie MAP

Pakowane w:

Kartony o masie ok. 5 kg

Pojemnik o masie ok. 15 kg

Cena brutto:  ok. 30 – 35 zł

 

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.

 



Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:
sekretariat@zmnove.pl http://www.zmnove.pl


Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja serwisu Poradnik-Zdrowia.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl